Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 14:46

Ο Λ. Γιοβανίδης ανέλαβε Καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Πειραιά

Αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ενός από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς

οργανισμούς της χώρας μας, θεωρώ πως μου δίνεται μια πολύτιμη ευκαιρία να δοκιμαστώ στην πιο ενδιαφέρουσα πρόκληση της ζωής μου. Να προκαλέσω πάσης φύσεως συναντήσεις, να συνεργαστώ με πληθώρα δημιουργών και όλοι μαζί να διερευνήσουμε το καλλιτεχνικό και κοινωνικό τοπίο της εποχής μας. Να συνεχίσουμε την πορεία του θεάτρου του Πειραιά, ενός θέατρου πολυπολιτισμικού που παραμένει ανοικτό στην τοπική κοινωνία αλλά ταυτόχρονα αναζητά την ταυτότητά του ως θέατρο της Ευρώπης.

Το ξέρω, η ευθύνη είναι μεγάλη και ειδικότερα σήμερα, με όλα αυτά που συμβαίνουν, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Πολλοί πιστεύουν ότι μας περιμένει ένα αβέβαιο μέλλον με πιθανές κοσμοϊστορικές αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία ήταν και παραμένει κλειδί στα αδιέξοδα. Άλλωστε, τα ωραιότερα ο άνθρωπος τα πετυχαίνει πάντα στα δύσκολα.

Όσον αφορά τα νέα μου καθήκοντα, δεν είμαι του δόγματος «χτίζουμε αφού πρώτα γκρεμίσουμε». Προσωπικά τιμώ το έργο των προκατόχων μου και θεωρώ ότι είναι μια σημαντική βάση πάνω στην οποία θα κτίσουμε έναν ακόμα «όροφο», με περισσότερη θέα στον κόσμο...

Ευχαριστώ τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, την Εντεταλμένη Σύμβολο Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά, το Δ.Σ. και τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Είναι συγκινητικό για μένα να επιστρέφω στον τόπο από όπου κατάγεται και έχει ρίζες η οικογένεια μου και στην πόλη όπου πήγα σχολείο και ενηλικιώθηκα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 14:50