Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 23:15

Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ο Βασίλης Μυριανθόπουλος

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφοφορίας για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

για το χρονικό διάστημα μέχρι 31.12.2020, ανακοινώνεται ότι πρώτος αναδείχθηκε  ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, Βασίλης Μυριανθόπουλος. 

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αποστολής της εν λόγω απόφασης προς έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους τους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 26 Μαίου 1965. Έχει σπουδάσει θέατρο στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και του Πειραϊκού Συνδέσμου, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Richard Cislac και της Σχολής Le Coq, έχει μαθητεύσει στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Μπουρναζάκη και έχει σπουδάσει χορό με τους Ζουζού Νικολούδη, Γιάννη Μέτση και Konrad Bukes.

Εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος, στιχουργός και συγγραφέας και στόχος του πάντα είναι ένα θέατρο που έχει σχέση με το σώμα, το ρυθμό και την κίνηση.

Από το 1992 μέχρι σήμερα, έχει σκηνοθετήσει έργα για θέατρο, μιούζικαλ, θεατροχορευτικές ομάδες, παιδικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και ταινίες μεγάλου μήκους. Έχει παραδώσει σεμινάρια για την κίνηση στην Ικαρία, Μάνη, Αθήνα. Το 2010 υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Backstage Theatre Festival του θεάτρου Badminton. Από το 1995 μέχρι και σήμερα ασχολείται με θέατρο με παιδιά, στο Λεόντειο Λύκειο και στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Το 1997 ίδρυσε την Ομάδα “Δράσις”, όπου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής μέχρι και σήμερα και έχει ανεβάσει από το 1998 έως το 2015 τα έργα, Αδαμ + Εύα = For Ever, Μόλις Χώρισα, Μπλε, Ο Κόσμος Της Πάττυ, Black Out, O Tαλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ, Δείπνο Εκ Προμελέτης, Τρεις Κόρες Εν Καμίνω, Η Τύχη Του Οινοποιού, Un Fil Ά La Patte, πάντα με έντονο το κινησιολογικό και το εικαστικό στοιχείο.

Έχει συνεργαστεί με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Ρόδου, Βορείου Αιγαίου, Ρούμελης, Λάρισας, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνικό Θέατρο, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Κολλέγιο Αθηνών, θέατρα Λαμπέτη, Μελίνα, Βεάκη, Ορφέας, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Βρετάνια, Αθηνών, Badminton, Πόρτα, Βέμπο, Μουσούρη, Παρκ, Τζένη Καρέζη, Ιλίσια, Στούντιο Ιλίσια, Ριάλτο, Αθηνά, Μπρόντγουαιη, White Elephant, μουσικές σκηνές Συρμός, Αυλαία, Shamone, +SODA, Βαριετέ, Half Note, Άγκυρα. Με τον Θεατρικό Οργανισκό Κύπρου είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται, μετά την παράσταση «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα το 2013.

Από το 2008 ασχολείται και με τον κινηματογράφο, όπου έχει σκηνοθετήσει τις κωμωδίες Μόλις Χώρισα (2008), Σούλα Έλα Ξανά (2009), Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης (2015).

.Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Νικόλαος Κέφαλος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 23:20