Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 13:02

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

altΕυρωπαϊκό πολιτισμικό κέντρο αποτέλεσε η πόλη της Κοζάνης το τριήμερο Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Απριλίου, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα από τις 11 χώρες της Ευρώπης από τις οποίες καταγόταν οι συμμετέχοντες στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης σε συνεργασία με τη Δημοτική επιχείρηση πολιτισμού και Αθλητισμού Κοζάνης, καθότι ο Διαγωνισμός μεταδιδόταν ταυτοχρόνως ζωντανά στο διαδίκτυο.

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης αποτελεί σημαντικό πυλώνα πολιτισμού της πόλης συνεισφέροντας  δυναμικά και ασταμάτητα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης μας πάντα με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα προσπαθώντας πάντα να παρουσιάσει κάτι ξεχωριστό και ποιοτικό. Ο 1ος διεθνής διαγωνισμός αποτελεί απόρροια των δύο προηγουμένων πανελλήνιων διαγωνισμών που διοργανώσαμε το 2007 και 2009 .Η θετική διεξαγωγή τους και το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων μας ώθησαν στο να τον διευρύνουμε κάνοντας τον διεθνή ,στόχος ο οποίος τέθηκε άμεσα με τη λήξη του περσινού πανελληνίου διαγωνισμού.

Οι ακροάσεις των διαγωνιζομένων έλαβαν χώρα από το πρωί μέχρι τις 8.00μ.μ. και για τρείς συνεχόμενες μέρες δηλ.Παρασκευή 16-4-2010 μέχρι και Κυριακή 18 -4-2010 στην αίθουσα του Κοβεντάρειου επίσης είχαμε τη χαρά να ακούσουμε δύο καταπληκτικά ρεσιτάλ από τους Duo Balyk (ακορντεόν-μαντολίνο) την Παρασκευή, το Σάββατο την Ευγενία Τσερκάζοβα(ακορντεόν) στην Αίθουσα Τέχνης και την Κυριακή στην τελετή λήξης του διαγωνισμού απολαύσαμε τους νικητές θαυμάζοντας το υψηλό επίπεδό τους στέφοντας με επιτυχία τη λήξη της διοργάνωσης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους κάθε εθνικότητας να αναδείξουν το ταλέντο τους , να ανταλλάξουν απόψεις , να παρουσιάσουμε έργα για ακορντεόν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση και να κάνουμε πιο δημοφιλή το όργανο που λέγεται ακορντεόν στο ευρύ κοινό. Ογδόντα διαγωνιζόμενοι από έντεκα κράτη της Ευρώπης φιλοξενήσαμε μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας ανταλλάσοντας απόψεις και εμπειρίες ακούγοντας σπουδαίους καλλιτέχνες απ όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μ ένα ομολογουμένως ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, γεγονός που σηματοδοτεί την θεσμοθέτηση του διαγωνισμού. Σπουδαίοι δάσκαλοι και σολίστες ήταν καλεσμένοι ως μέλη της κριτικής επιτροπής ανεβάζοντας σημαντικά το κύρος του διαγωνισμού και συγκεκριμένα:

 1.Vladimir Balyk(Κροατία) Καθηγητής ακορντεόν Ωδείο IMRonjgov - Πούλα,

2.Eugenia Tcherkazova-Καθηγήτρια μουσικής στην Εθνική μουσική ακαδημία της Ουκρανίας,

3.Grazina Lukosiene(Λιθουανία) Πρόεδρος του Συλλόγου Ακορντεονιστών της πόλης Κάουνας,καθηγήτρια ακορντεόν στο Ωδείο “J. Gruodis” – Κάουνας,

4.Milan Bjeletic(Σερβία),Καθηγητής ακορντεόν στο Ωδείο και στο Μουσικό Κολέγιο της πόλης Κραγκούγιεβατς και

5.Κώστας Ράπτης- Καθηγητής ακορντεόν του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Θεσσαλονίκη και στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής στο Ανόβερο

6.Αλέξανδρος Τσούγιεφ γραμματέας της επιτροπής και καθηγητής ακορντεόν του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Πρέπει επίσης να συγχαρούμε τα δικά μας παιδιά που πήραν πρώτα βραβεία Την Νάντια Παυλίδου από Κοζάνη που πήρε πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Α» και Μαρία Δαύκα από Πτολεμαίδα που πήρε επίσης πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Β».

Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Κοζάνης κο Μαλούτα Λάζαρο για την υποστήριξη στην όλη διοργάνωση το προσωπικό της ΔΕΠΑΚ το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, καθώς επίσης και τον καθηγητή ακορντεόν του Ωδείου Τσούγεφ Αλέξανδρο για την σημαντική συνεισφορά του στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Τέτοιες διοργανώσεις ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο της Πόλης μας…..

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 13:34