Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 15:26

"Τη νύχτα που τρεμόσβηνε το λ" το νέο βιβλίο της Αννίτας Λουδάρου

...Από το παράθυρό μου βλέπω την Αθήνα της νύχτας που όλο και περισσότερο θαμπώνει. Σήμερα κάποιος γίνεται είκοσι οκτώ, τριάντα οκτώ, σαράντα οκτώ. Κάποιος θα νιώθει πιο ζωντανός ανάμεσα στους

ζωντανούς. Κάποιος πιο πεθαμένος ανάμεσα στους πεθαμένους. Και κάποιος θα φωνάζει «Θαύμα» τελειώνοντας όσα δεν μπόρεσε ποτέ ν’ αρχίσει. Πόση τύχη έφεραν άραγε όλα αυτά τα χρόνια; Πόσο αργά σκορπίζεται η τύχη όταν κάνει βουτιά από τον έκτο στην αχρωματοψία; Οι γάτες του φωταγωγού δεν ξέρουν ν’ απαντήσουν. Κοιτούν όμως προς τα πάνω περιμένοντας να τους στείλει κάτι από ψηλά κάποιος μακρινός τους ξάδερφος....Η Αννίτα Λουδάρου (Ανν Λου) πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στο Τόκυο. Σπούδασε Γεωλογία, Χρηματοοικονομικά και Ψυχανάλυση στην Πάτρα, στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου τώρα ζει και εργάζεται. Της αρέσει το λικεράκι μαστίχα γιατί της θυμίζει το νησί της. Από το 2012 διατηρεί την προσωπική της ιστοσελίδα Σκέψεις Ανν Λου και τα κείμενά της έχουν ταξιδέψει διαδικτυακά χωρίς διαβατήριο. Η συλλογή διηγημάτων Τη νύχτα που τρεμόσβηνε το λ είναι το τρίτο της βιβλίο. Έχουν προηγηθεί η συλλογή διηγημάτων Τράνζιτ (Απόπειρα, 2014) και η νουβέλα Ιώδιο (Απόπειρα, 2015). Το διήγημά της «70 τετραγωνικά» βραβεύτηκε το 2019 στο διαγωνισμό «Αντιθέσεις» του Ιανού και συμπεριλήφθηκε στην ομώνυμη συλλογή με τα βραβευμένα διηγήματα.

Στο vetonews αισθανόμαστε τυχεροί για την φιλία της, την απλοχεριά της και την συνεργασία της. Μάλιστα το πρώτο της βιβλίο "Τράνζιτ" που είναι μια εξαίσια συλλογή διηγημάτων, είχαμε την χαρά μαζί με την συγγραφέα, να το παρουσιάσουμε σε εκδήλωση το 2014 στην Κοζάνη. 

Καλοτάξιδο Αννίτα το νέο σου βιβλίο

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 16:49