Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 14:18

Προεδρος του Σ.Ε Αρχαιολόγων: Η πλημμυρισμένη Ακρόπολη εκθέτει την Υπουργό Πολιτισμού και την χώρα διεθνώς

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων κ. Δέσποινα Κουτσούμπα,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιλογή των διαστρώσεων στην Ακρόπολη συνεχίζει να εκθέτει την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δυστυχώς εκθέτει διεθνώς και τη χώρα και -όπως φαίνεται- δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στο κορυφαίο μνημείο της χώρας.

Η αντίθεση της επιστημονικής κοινότητας δεν ήταν τυχαία: δεν αντιστοιχεί στην Ακρόπολη -και σε κανένα μνημείο- να γίνονται έργα πρόχειρα, με μελέτες σε επίπεδο κατώτερο της προμελέτης, βασισμένα σε προφορικές οδηγίες. Δεν επιτρέπεται στο κορυφαίο μνημείο της χώρας να γίνονται διαστρώσεις χωρίς να έχει προηγηθεί υδραυλική μελέτη και μελέτη απομάκρυνσης των ομβρίων υδάτων.

Η ίδια η Υπουργός παραδέχτηκε σήμερα στη Βουλή ότι γνωρίζει το πρόβλημα με τα όμβρια στην Ακρόπολη, που είναι διαχρονικό. Γιατί λοιπόν υπήρξε τόσο μεγάλη επέμβαση στο βράχο χωρίς να συνοδεύεται από μελέτη για το πώς θα διοχετευτούν τα νερά της βροχής μετά την κατασκευή των διαστρώσεων; Η απάντηση είναι απλή: το χρονοδιάγραμμα δεν ακολούθησε στ’ αληθεια τις ανάγκες του μνημείου, αλλά τις ανάγκες των εγκαινίων και του χορηγού, του οποίου η σύμβαση με το δημόσιο δεν έχει καν δημοσιοποιηθεί. Η Υπουργός Πολιτισμού πρέπει να δώσει εξηγήσεις και η καταστροφική επέμβαση στην Ακρόπολη πρέπει να αναστραφεί.»

Το Υπουρείο Πολιτισμού ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ διεθνώς ότι, στο πιο σημαντικό μνημείο της χώρας, κάνει έργα χειρότερα από αυτά που κάνει ο πιο τελειωμένος υπεργολάβος. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί το έργο ούτε το σχεδίασαν ούτε το έκαναν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου, με την τεχνογνωσία και το έμπειρο προσωπικό τους. Το έκανε η πολιτική ηγεσία και ο ιδιώτης χορηγός με τον μελετητή και τον εργολάβο που διάλεξαν μόνοι τους! 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 14:35