Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 16:38

Θεατρική παράσταση «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, στον Αρχαιολογικό χώρο Αιανης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης, το Studio Tessera και οι σκηνοθέτες Στέλιος Βραχνής και Εύη Σαρμή, σας προσκαλούν το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Ιουλίου  2021,  σε δύο θεατρικές παραστάσεις στον

Αρχαιολογικό Χώρο Αιανής – Αρχαία Πόλη Αιανής, στο λόφο της Μεγάλης Ράχης.

Την εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Θέατρο In Situ», διοργάνωσαν οι παραπάνω φορείς με αφορμή το έργο του διεθνούς κύρους Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη! Οι παραστάσεις αφορούν στα έργα του συγγραφέα «Μνήμη» και «Πεθαίνω σαν Χώρα». 

Αναλυτικό Πρόγραμμα 

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, ώρα 20:00

«Μνήμη» του Δημήτρη Δημητριάδη (θέατρο)

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή

Πρωτότυπη μουσική / Μουσική επιμέλεια: Kostika Çollaku 

Δραματουργική επεξεργασία: Εύη Σαρμή, Μυρσίνη Καρματζόγλου

Κίνηση / Training: Μυρσίνη Καρματζόγλου, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ

Εμψύχωση / training: Πολυξένη Σπυροπούλου

Ηχοληψία / φωτισμός: Λεωνίδας Παλάσκας, Kostika Çollaku

Ηχητική και φωτιστική κάλυψη: Audiolabs

Ηθοποιοί: Μυρσίνη Καρματζόγλου, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ραφαέλα Τσομπανούδη, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Χάρης Σισμανίδης

« Η ΜΝΗΜΗ είναι μια παράσταση που ταξιδεύει μέσα στον χρόνο και μέσα στις  μνήμες μας. Ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι το σήμερα. Είναι μια παράσταση Θεάτρου- Ντοκουμέντο( θεατρικό ντοκυμαντέρ) που μετά από μεγάλη ιστορική έρευνα της περιοχής( Κοζάνης- Αιανής) δημιουργήθηκε για τον τόπο αυτό. Στην παράσταση αυτή θα αναγνωρίσετε ιστορίες που έχετε ακούσει, πρόσωπα και μύθους, ιστορίες αγάπης, ιστορίες πόνου και απώλειας και μέσα απ’αυτό το ταξίδι και την ιστορία της Ελλάδας ολόκληρης. Τραγούδια του γάμου, νανουρίσματα, τραγούδια του θέρους και αλλα. Έτσι λοιπόν με όχημα τη μουσική και το τραγούδι, μια ομάδα ερμηνευτών θα μας ταξιδέψει μέσα στον χώρο και στον χρόνο με το κέφι των μπουλουκιών του παρελθόντος. 

Την πρωτότυπη ζωντανή μουσική της παράστασης υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Kostika Çollaku. 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ. 

Οι φωτογραφίες από τις πρόβες, που δημοσιεύουμε, είναι του φωτογράφου Νίκου Φιλάτου.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ, η παράσταση θα αναβληθεί για την Τρίτη 13 Ιουλίου, στις 21:00. Το κοινό θα ενημερωθεί εγκαίρως για την τυχόν αναβολή, με δελτίο τύπου, ανάρτηση στο site του μουσείου (www.mouseioaianis.gr), και στο facebook, ενώ δύο ώρες πριν την παράσταση μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6948603968.

 Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, ώρα 20:00

Λόγω περιορισμένου χώρου και μεγάλου ενδιαφέροντος θα δοθούν δύο παραστάσεις: 

ώρα 20:00 και ώρα 21:30

Η παράσταση «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, παρουσιάζεται επίσης, στο λόφο της Μεγάλης Ράχης στις 11 Ιουλίου. 

«Όποιος δεν έχει δει ανθρώπους να πεθαίνουν σφυροκοπημένοι από αόρατο χέρι στους δρόμους δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει και τι είναι ο θάνατος μιας χώρας...»                                 
Το εμβληματικό και άκρως προφητικό έργο, που με την αιχμηρή του γλώσσα τάραξε τα νερά της λογοτεχνίας και του θεάτρου περιγράφοντας τη σήψη και το θάνατο μιας χώρας, «φωτίζεται» σκηνικά από έναν πολυμελή θίασο ηθοποιών. Την παράσταση ντύνει μουσικά επί σκηνής ο Άρης Παραπούρας. Η προλογική εκδήλωση με τίτλο «Θέατρο In Situ» - «Πρόσβαση» στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής έχει διεξαχθεί.

Οι φωτογραφίες από τις πρόβες που δημοσιεύουμε είναι της Ομάδας Θέατρο Πρόταση.

 

Στις εκδηλώσεις τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του covid-19, ενώ η συμμετοχή σε αυτές είναι με προκράτηση θέσεων. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θερμή παράκληση, οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο χώρο τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα, ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Εκτός των ΑΜΕΑ και άλλων ευπαθών ομάδων, παρακαλούμε το κοινό να παρκάρει στην είσοδο του χώρου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του προσωπικού, και να ανέβει με τα πόδια στο χώρο της παράστασης. Σημειώνουμε επίσης ότι επιβάλλεται ανάλογη για εξωτερικό χώρο – λόφο ενδυμασία και υπόδυση.

 

Προκράτηση θέσεων:  www.mouseioaianis.gr  

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd4CsU8Yr0E7gemanpVkkDvZiyZgO9q9IC4CMZhNkG8Iv8l5Q/viewform?usp=sf_link
Πληροφορίες: 2461098800-801 (εσωτ. 5), Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-15:00

                              
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 16:43