Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 09:38

Bloomberg: Το Χόλιγουντ έρχεται στην Ελλάδα – Τα μεγάλα στούντιο προτιμούν τη χώρα μας λόγω και της έκπτωσης φόρων

Το γεγονός ότι μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ έρχονται στην Ελλάδα γυρίζοντας ολοένα και περισσότερες, σχολιάζει αρθρογράφος του Bloomberg. To άρθρο τονίζει ότι εκτός από το φυσικό τοπίο της χώρας, τα στούντιο παραγωγής έλκονται και από τις εκπτώσεις φόρου τις οποίες κερδίζουν.

Σύμφωνα με το άρθρο, έχει προγραμματιστεί να γυριστούν στην Ελλάδα 140 ταινίες από το 2018, μια επένδυση αξίας περίπου 170 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών (EKOME).

Στο Bloomberg μίλησε ο παραγωγός της ταινίας «The Enforcer», γυρίσματα της οποίας γίνονται στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο αγόρασε έναν χώρο στην πόλη προκειμένου να φτιάξει το πρώτο στούντιο που θα ανήκει σε στούντιο του Χόλιγουντ.

«Η Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική ως τοποθεσία και προσφέρει διαφορετικά τοπία που δεν έχουν εκτεθεί υπερβολικά στη κινηματογράφηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Millenium, Jeffrey Greenstein. «Η έκπτωση φόρου κάνει την Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστική», πρόσθεσε.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η χρηματοδότηση των εκπτώσεων φόρου είναι εγγυημένη μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και μέχρι τώρα ανέρχεται σε 75 εκ. ευρώ για το διάστημα 2018 – 2022, με τους κινηματογραφιστές να επιθυμούν επέκταση του προγράμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ελληνική κυβέρνηση υπολογίζει ότι περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τις νέες παραγωγές, ενώ οι υποστηρικτές του προγράμματος αναφέρουν επίσης θετικές επιπτώσεις για τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τον κατασκευαστικό κλάδο.

https://www.liberal.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 09:42