Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 18:06

Παρουσία της ΠτΔ η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2021»

Με την παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα ανοίξει η αυλαία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πρέσπες 2021», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών Φλώρινας.

Το τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων των Πρεσπείων, που μετρούν περισσότερες από τρεις δεκαετίες ζωής, περιλαμβάνει συναυλίες με δημοφιλείς καταξιωμένους καλλιτέχνες και αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες. Η πρώτη συναυλία στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών θα δοθεί την Παρασκευή 20 Αυγούστου και το πρώτο μέρος της θα είναι ένα ρεσιτάλ του Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ στο δεύτερο μέρος οι ερμηνευτές Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας και Ρίτα Αντωνοπούλου θα τραγουδήσουν Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι και Θάνο Μικρούτσικο και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τα Χάλκινα της Φλώρινας και χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

Για τη φιλοσοφία του προγράμματος συναυλιών αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η φετινή διοργάνωση -οι περσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας- μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στη Φλώρινα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Λιάνης γνωστοποιώντας παράλληλα πως εκτός από την προγραμματισμένη παρουσία της ΠτΔ αλλά και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, έχει προσκληθεί στην έναρξη των εκδηλώσεων και ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης.

«Είναι ένα επαρχιακό φεστιβάλ που διοργανώνεται 32 χρόνια, έχοντας διεθνή ακτινοβολία και αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Είναι ένας θεσμός, που έχουν παρακολουθήσει όλοι οι πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρωθυπουργοί της Ελλάδας, αρχιεπίσκοποι, πατριάρχες. Είναι ένας εθνικός θεσμός που έχει να κάνει μόνο με τον πολιτισμό», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λιάνης.

«Ειδικά φέτος, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ώστε οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν υπό όρους υγειονομικής ασφάλειας. πιο αυστηρά μέτρα σε σχέση με ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και σε ό,τι αφορά την πληρότητα. Έχουμε προνοήσει για θερμομετρήσεις, διαγνωστικά τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και πιστεύω ότι οι εκδηλώσεις θα είναι εξαιρετικές», πρόσθεσε.

Τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, Σάββατο 21 Αυγούστου, στο δημοτικό στάδιο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί συναυλία των ΠΥΞ-ΛΑΞ με τους Μπάμπη Στόκα και Φίλιππο Πλιάτσικα και τη συμμετοχή της Έλενας Φερεντίνου, ενώ την Κυριακή 22 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Αμυνταίου οι Βασίλης Λέκκας και Πάολα θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το συγκρότημα Μέλισσες στο δημοτικό στάδιο Φλώρινας.

Εκτός από το συναυλιακό πρόγραμμα στις 18 Αυγούστου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας της Αθηνάς Πέρκα με τίτλο «Αιθιοπία : Το παραμύθι της σκόνης», ενώ στις 16 Αυγούστου στο Μουσείο Φλώρινας και στις 18 Αυγούστου στη Βιβλιοθήκη Αμυνταίου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του κ. Λιάνη «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα», το οποίο περιλαμβάνει 40 συνεντεύξεις κορυφαίων προσωπικοτήτων.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ Σμαρώ Αβραμίδου

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 18:39