Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 13:35

Έκθεση Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Χαρακτικής του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου

Δυτικής Μακεδονίας. Η έκθεση snap είναι η πρώτη από την σειρά εκθέσεων της μεγάλης χαρακτικής διοργάνωσης «ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ , 4ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αφιερωμένης στην εικαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα των Εργαστηρίων Χαρακτικής των  Σχολών Καλών Τεχνών της Επικράτειας, από το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ, Α.Μ.Κ.Ε. που θα παρουσιάζεται κλιμακωτά στην έδρα του, τον χώρο τέχνης ΕΤCΗ ΙΝΚ στην Αθήνα.

 H διοργάνωση της σειράς των εκθέσεων «ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, 4ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αποσκοπεί στην παρουσίαση στο ευρύ κοινό, της κατεύθυνσης που ακολουθούν σήμερα τα εργαστήρια Καλών Τεχνών Χαρακτικής στην Ελλάδα, της φυσιογνωμίας τους και των ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζει το καθένα από αυτά. Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων των εκθέσεων αυτών το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ στοχεύει στην καταγραφή  της πολύπλευρης και ενδιαφέρουσας εικαστικής δραστηριότητας των εργαστηρίων, των διδασκόντων και των φοιτητών τους. Στοχεύει επίσης να προσφέρει την δυνατότητα, στους ειδικούς και στο κοινό, να ιχνηλατήσουν τις παραλληλότητες, τις διαφοροποιήσεις, τις εικαστικές τάσεις και τις δυναμικές νέων καλλιτεχνών στο πεδίο της Χαρακτικής και των Εικαστικών Εκτυπώσεων.

 Με αφετηρία την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και υλικού διαδικτυακά, οι φοιτήτριες, φοιτητές και διδάσκοντες του εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργούν, αποδομούν και εν τέλει παρουσιάζουν την έκθεση snap, με έργα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο του lockdown.

H ομάδα του Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προτείνει:

Snap: μια σύνθεση εικόνων προς τη δημιουργία ενός δικτύου ερεθισμάτων με κοινό πυρήνα. Κατευθυντήριος παράγοντας είναι η αναζήτηση ενός άυλου κόσμου μέσω της ανασύστασης του υλικού, το μέσα και το έξω ως δύο ξεχωριστά και ισάξια κεφάλαια, στοιχεία της ίδιας αντίληψης.

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αυτοτελή κομμάτια που γεννά η αποδόμηση και μια ωδή απέναντι στην αντίστιξη των πραγμάτων. Η διαδικασία του “snap”, μέσω της οπτικής ανάγνωσης αυτού του όρου, το σπάσιμο, ο κρότος, ο χτύπος προσεγγίζεται άλλοτε μέσω της ανακατασκευής εικόνων, άλλοτε μέσω της επαναληπτικότητας της φόρμας και της υπογράμμισης των διαφοροποιήσεων του περιεχομένου, άλλοτε μέσω του θρυμματισμού της εικόνας , την ανάδειξη της τομής, του σπασίματος και της διαίρεσης. Η επεξεργασία και ανάγνωση των επιμέρους τμημάτων προς το όλον μορφοποιεί μια γλώσσα που «ηχεί»  απ’ όλες τις οπτικές γωνίες.

 Εκθέτουν oι φοιτητές του εργαστηρίου Χαρακτικής:

 Ειρήνη Ασπρίδου, Ραφαέλα Δεληγιάννη, Ιωάννα Ζολώτα, Νέλα Κωνσταντίνου, Γεώργιος Μαμαλίγκας, Γεωργία Μανταλιά, Κατερίνα Μπακογιάννη, Σταύρος Οικονομάκος, Κατερίνα Παΐσιου, Ναταλία Πετροπούλου, Βασίλης Σέντζας, Ευτυχία Χαϊντίνη

και οι καθηγητές – διδάσκοντες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών :

 Σοφία Παπαδοπούλου (COM.ODD.OR), Μιχάλης Αδάμης, Θεόδωρος Ζυρπιάδης

Έναρξη έκθεσης:  Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, από  18.00  έως 22.00

Ημέρες & Ωράρια λειτουργίας της έκθεσης: Σάββατο 25 έως Σάββατο, 23               Οκτωβρίου

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 - 21.00, κάθε Σάββατο 11.00 - 15.00

 

Πληροφορίες: www.athens-printmaking.com 

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κιν.+30 6938786293

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 13:38