Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 09:13

Άνοιξε η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας

Άνοιξε η αυλαία για το κορυφαίο χορωδιακό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας, το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο ξεκίνησε μόλις χθές την  Παρασκευή   1 και θα διαρκέσει εώς τις 3 Ιουλίου 2022 στο Βελβεντό Κοζάνης

Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές», συμμετέχουν 15 χορωδίες τους οποίους συνοδεύουν εξαίρετοι και ταλαντούχοι νεαροί μουσικοί.

Η 1η  ημέρα ξεκίνησε με την παρουσία εκατοντάδων φίλων της χορωδιακής μουσικής αλλα και του  Βελβεντού, όπου κατέκλυσαν τον χώρο δημιοτργώντας μια ατμόσφαιρα ανεπανάληπτη. Οι «οικοδεσπότες» Βελβεντινές Φωνές άνοιξαν την συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια του γάμου και της αρραβώνας. Ακολούθησε το παραδοσιακό δρώμενο του γάμου με νεαρές και νεαρούς να είναι ενδεδυμένοι με παραδοσιακές στολές, δίνοντας έτσι έναν άλλο χαρακτήρα στην όλη εκδήλωση. Η παρουσία του συνόλου των χορωδιών ταυτίστηκαν απόλυτα με το περιβάλλον σε μια αέρινη καλοκαιρινή νύχτα με μοναδικές ερμηνείες που είχε έντονα θεατρικά στοιχεία και παράλληλα όλα ήταν απλά και ουσιαστικά. 

Την εκδήλωση τίμησαν οι Αρχές του τόπου μετα του δημάρχου κ. Στεργίου Μανόλη και των βουλευτών κ. Αμανατίδη Γιώργο και  κ. Κωνσταντινίδη Στάθη.

Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών έχει σαν σκοπό να καθιερωθεί και εδραιωθεί σαν θεσμός, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διάδοση, η προβολή και η ανύψωση της χορωδιακής μουσικής, που συμβάλλει στην ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την προβολή της μουσικής, μέσω της συνεργασίας των χορωδιών.

Η συναυλία  θα συνεχιστεί το Σάββατο 1 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00, στο Ανοιχτό Θέατρο του Αθλητικού κέντρου Βελβεντού 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

 

Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμος Βελβεντού και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Βελβεντού.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 09:15