Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 08:24

"Γρεβενά Πόλη του Μόχθου" Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του διοργανώνει ο Βαγγέλης Νικόπουλος

Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. Παλιός Μύλος Γιαννακόπουλου, στην περιοχή Επτά Λάκκοι. Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Γρεβενά, πόλη του μόχθου, 1904-1903, Μαρτυρίες» του συγγραφέα

Βαγγέλη Νικόπουλου στο χώρο του μύλου και της σιταποθήκης, όπου στις 8:30 μ.μ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εκθέσεων  φωτογραφίας και εικαστικών εγκαταστάσεων με τίτλο «Οι Μηχανές του Επιούσιου» και «Οι Πολύτροποι» και συναυλία με το μουσικό σχήμα Μαίρη Δούτση and the Swingers στις 9:30μ.μ.

Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 7: 30 μ.μ. Κέντρο πολιτισμού Δήμου Γρεβενών, αίθουσα «Δημητρίου Ρίγγου».  2η ημέρα παρουσίασης του φωτογραφικού λευκώματος «Γρεβενά, πόλη του μόχθου, 1904-1903, Μαρτυρίες» του συγγραφέα Βαγγέλη Νικόπουλου. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια των εκθέσεων «Χρωματομεγενθύνσεις» στον εκθεσιακό χώρο «Αριστοτέλης Βαρσάμης» του Δήμου Γρεβενών καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης «Καρέ-καρέ η ανάνηψη της πόλης: Γρεβενά 1945-1965» στον Χώρο Πολιτισμού Νικολάου και Ελένης Καρναβά. Θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σχήμα της Στέλλας Παπαλάμπρου στο τραγούδι και τη συνοδεία του  Jim Politi στη κιθάρα σε ένα πρόγραμμα με «Μουσικές του κόσμου»  στις 21.00.

Σάββατο 20 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. Βωβός κινηματογράφος και μουσική στο χώρο του μύλου, με τους Γεωργία Συλλαίου, φωνή και τον Σάκης Παπαδημητρίου στο πιάνο. Το 2022 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας ΄΄Nosferatu΄΄ και προγραμματίζονται σχετικά αφιερώματα σε όλον τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας η Γεωργία Συλλαίου και ο Σάκης Παπαδημητρίου θα βρίσκονται στο κέντρο της δράσης, σχεδόν μέσα στην εικόνα, συνοδεύοντας, σχολιάζοντας και υπογραμμίζοντας οτιδήποτε συμβαίνει επί της οθόνης. Οι μουσικοί προσεγγίζουν τον μύθο όχι με βάση αποκλειστικά τον τρόμο, αλλά με τη θλίψη και τη μελαγχολία ενός χαμένου έρωτα. Η μουσική της παράστασης περιλαμβάνει συνθέσεις και τραγούδια του Σάκη Παπαδημητρίου και της Γεωργίας Συλλαίου, καθώς και αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια με την εικόνα.

Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. Στο χώρο του μύλου μία μοναδική συναυλία με το κουαρτέτο Poesis Quartet που αφηγείται μουσικά ένα νοσταλγικό ερωτικό γράμμα που δημιουργήθηκε από τους τέσσερις εξαιρετικούς βιρτουόζους μουσικούς διεθνούς φήμης Tali Atzmon στο τραγούδι, Roman Gomez στο μπαντονεόν, Gilad Atzmon στο κλαρινέτο και σαξόφωνο και Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο κοντραμπάσο.

To Poesis Quartet εξερευνά την ποικιλία των μουσικών ειδών που τους έκανε εξαρχής να αγαπήσουν τη μουσική. Συστήνει τον Astor Piazzolla στην Ήπειρο, τον Νίνο Ρότα στην Νέα Ορλεάνη, την Marlene Dietrich στα Βαλκάνια και τον Sidney Bechet στον 21ο αιώνα. 

Τρίτη 23 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. Στον ίδιο χώρο μια μουσική σύμπραξη του ντουέτου που απαρτίζεται από την Tali Atzmon στο τραγούδι και τον Gilad Atzmon στο κλαρινέτο και σαξόφωνο, με το γνώριμο παραδοσιακό σχήμα «Λόζιος και Ανακατωσιά»

Τετάρτη 24 Αυγούστου στις  9:00 μ.μ. Στους εσωτερικούς χώρους του μύλου η Tali Atzmon στο τραγούδι και τη κιθάρα συμπράττει μουσικά με τον Gilad Atzmon στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο σε απρόσμενες μουσικές διαδρομές. 

Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. Στον εσωτερικό χώρο του μύλου, το πενταμελές πολυφωνικό της Ηπείρου του Βαγγέλη Κώτσου, σε πολυφωνικά τραγούδια της Βορείου Ηπείρου.

Κυριακή 28 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. Στο χώρο του μύλου οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τον χαρισματικό performer Tenorman. Μετά από 19 χώρες και 800 εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο με τους Opera Chaotique, συνεργάζεται με δύο σπουδαίους μουσικούς που έχουν χαράξει τη δική τους πορεία! Με τον βιρτουόζο ντράμερ Βαγγέλη Καλαμάρα και τον ξεχωριστό τσελίστα Σταύρο Παργινό, δημιουργούν ένα μοναδικό στο είδος του σχήμα. Με ανατρεπτικό στυλ, εκκεντρικό χιούμορ, αλληλεπίδραση με το κοινό, εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, με πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές, από τον David Bowie στο Μάνο Χατζιδάκι, από τον Tom Waits και τον Nick Cave στον Μάνο Λοΐζο, σε μια μοναδική παράσταση που ακροβατεί από το γέλιο στη συγκίνηση, από την κωμωδία στο δράμα! 

Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή δημοτικής ορχήστρας των Γρεβενών.

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. Στον Κυλινδρόμυλο Γιαννακόπουλου Α.Ε. (1ο χλμ Γρεβενών-Ελάτου). Γιορτή Ψωμιού και γλυκού με τη συνεργασία του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Γρεβενών και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. Πάρτυ Νεολαίας στον αύλειο χώρο του παλιού μύλου με τη παρουσία του μουσικού και  DJ Cayetano.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 08:29