Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 10:40

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»

altΤην Πέμπτη 29 Απριλίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης  φιλοξενεί στην

«Αίθουσα Τέχνης», 9.30 μ.μ. την παράσταση

«ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»του Αλεξέι Αρμπούζωφ

Η απόδοση του έργου είναι του Ερρίκου Μπελιέ και η σκηνοθεσία της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο σημαντικοί ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και η Κατερίνα Μαραγκού. Πρόκειται για την τρυφερή ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων, που συναντιούνται σε ένα παραλιακό θεραπευτήριο στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά και στις αρχές του φθινοπώρου της ζωής τους. Ο χειρούργος Ροντιόν έχει χηρέψει από τη γυναίκα που λάτρευε και είναι διευθυντής του θεραπευτηρίου. Η Λύντια έχει ζήσει αλλεπάλληλους χωρισμούς από τους συντρόφους και τους συζύγους της και είναι φιλοξενούμενη στο θεραπευτήριο.

Μοναχικός και ερμητικά κλεισμένος στον εαυτό του ο Ροντιόν, εξωστρεφής και τρυφερή προς όλους η Λύντια. Από τις πρώτες συναντήσεις τους δημιουργείται μια περίεργη χημεία ανάμεσα σε αυτό το αντιφατικό δίδυμο: με συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν, λεπτό χιούμορ και οξυδερκείς διαλόγους, οι δύο μεταιχμιακής ηλικίας ήρωες αρχίζουν να φτιάχνουν γέφυρες μεταξύ τους, γιατί συναισθάνονται ότι μόνη λύση στην εσώτερη αναταραχή καθενός αποτελεί η συμπληρωματική παρουσία του άλλου.

Ο Ροντιόν και η Λύντια αφήνονται να παρασυρθούν στα νερά ενός φθινοπωρινού ποταμού, όχι ορμητικού όπως την άνοιξη, όχι παγωμένου όπως το χειμώνα, ενός ποταμού γαλήνιου, όπως οι ώριμες, αλλά όχι γερασμένες καρδιές τους.

Ο Αλεξέι Αρμπούζωφ είναι ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς της Μεταπολεμικής Ρωσίας (τότε Σοβιετικής Ένωσης) που το έργο τους έχει ξεπεράσει τα όρια της πατρίδας τους. Ειδικότερα δε, η «Φθινοπωρινή Ιστορία» έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στις κυριότερες σκηνές της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΑΠΟΔΟΣΗ : Ερρίκος Μπελιές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ιωάννα Μιχαλακοπούλου

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Γιώργος Πάτσας

ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Νίκος Καβουκίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ : Ευανθία Ρεμπούτσικα

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού

Τιμή εισιτηρίου

Γενική είσοδος: 23 €, φοιτητικό – μαθητικό: 17 €

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, στην «Αίθουσα Τέχνης», από 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Πληροφορίες στο τηλ. 24610-24062

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 10:48