Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 12:31

«Παίζοντας μ’ ένα βιβλίο»: Μια δράση για παιδιά από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

Οι Εκδόσεις Παρέμβαση συμμετέχουν στην πανελλαδική δράση «Ο Περίπατος του Βιβλίου», που πραγματοποιεί η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου για την Ημέρα Βιβλίου.

Αξιοποιώντας ένα παιδικό βιβλίο, μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στον συναρπαστικό κόσμο της λογοτεχνίας.

     Η δράση θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου, ώρα 11 π.μ., ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία της πόλης για να καταλήξει στο Καφέ Μπλε Ελάφι

    Δίνουμε ραντεβού στις 11 το πρωί στο Καμπαναριό κι εκεί αρχίζει η αφήγηση της ιστορίας… Κάνοντας τον περίπατό μας, κάνουμε στάση σε δύο βιβλιοπωλεία όπου έχουμε κρύψει κάποια από τα βασικά στοιχεία/αντικείμενα της ιστορίας. Οι μικροί βιβλιόφιλοι ψάχνουν να τα βρουν και μόλις τα εντοπίζουν συνεχίζουμε τη διαδρομή και την αφήγησή μας. Ο περίπατος μάς οδηγεί στη μικρή πλατεία έξω από το Καφέ Μπλε ελάφι. Εκεί συγκεντρωνόμαστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, για να ακούσουμε τη συνέχεια της ιστορίας, μέσα σε ένα σκηνικό παραμυθιού. 

     Η αφηγήτρια Αναστασία Τοπάλη, μουσικός, ολοκληρώνει την ιστορία με τη συνοδεία μουσικής από  τον Στέφανο Γκλιάνα, ενώ η συγγραφέας Αρχοντία Σπαχίδου μάς μιλάει για το βιβλίο της «Η νευρωνία και ο μαγικός καθρέφτης», το οποίο εικονογράφησε ο ζωγράφος Gjergi Kola. Στη συνέχεια, μια δράση δημιουργικής γραφής με τη φιλόλογο Βίκη Πήτα, εμπνευσμένη από το παραμύθι, έρχεται να πλαισιώσει την εκδήλωση.

     Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν στα παιδιά τσάντες, σελιδοδείκτες και μολύβια.Οργάνωση: Ένωση Ελληνικού Βιβλίου.

Με τη στήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΟΣΔΕΛ. 

Υπό τη αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 12:33