Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 10:43

Διαγραφή Πολάκη: Το παρασκήνιο της απόφασης και τα νέα δεδομένα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετασεισμοί… ολκής αναμένονται στο εσωτερικό του κόμματος από την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη μετά την απρεπή συμπεριφορά του απέναντι σε

συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο «αψύς Κρητικός» δέχθηκε πυρά από τους πάντες, όμως δεν έκανε βήμα πίσω, ενώ προανήγγειλε περαιτέρω εξελίξεις και αποκαλύψεις. Χθες ο Παύλος Πολάκης, μετά τη διαγραφή του, ζήτησε να συναντηθεί με τον Κωνσταντίνο Τασούλα, αλλά δεν τον βρήκε στο γραφείο του, παράλληλα επιχείρησε να μπει στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο Σωκράτης Φάμελλος του έβαλε «φρένο» λέγοντας πως δεν είναι μέλος της ομάδας.

Πώς φτάσαμε στη διαγραφ 

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν εκτυλίχθηκε το συγκεκριμένο επεισόδιο ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν σε σύσκεψη και ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του. Στη συνέχεια, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αθηνά Λινού και ζήτησε να δει το βίντεο από το συμβάν και αμέσως μετά μίλησε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, με τον οποίο συμφώνησαν στην αποπομπή του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στο θέμα κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του εντός Κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να χαμηλώσει τους τόνους σημειώνοντας ότι αγάπαει τον Παύλο Πολάκη και πως αισθάνεται άσχημα για την απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει. 

Ποιοι στήριξαν τον Πολάκη

Η συνέχεια δόθηκε, όπως αναμενόταν, και στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που τοποθετήθηκαν για το θέμα.

Υπέρ του Παύλου Πολάκη φέρονται να εκφράστηκαν ονόματα όπως η Ραλλία Χρηστίδου, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, αλλά και η Γιώτα Πούλου.

Κριτική στις αποφάσεις του προέδρου φέρονται να άσκησαν και οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης επισημαίνοντας ότι η αποπομπή Πολάκη έπρεπε να είχε έρθει πολύ καιρό νωρίτερα.  Παράλληλα, οι Συμεών Κεδίκογλου και Διονύσης Καλαματιανός φέρονται να άσκησαν εφ΄όλης της ύλης κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι αύριο αναμένεται να συνεδριάσει διαδικτυακά η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, εκεί όπου την προηγούμενη φορά επικράτησε ο κακός χαμός, με αποχώρηση της Όλγας Γεροβασίλη και άλλων στελεχών. 

Οι οριακές εσωκομματικές ισορροπίες

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανοίγει ένα νέο μέτωπο στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία οδεύει από εσωτερική κρίση σε εσωτερική κρίση και την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς το Συνέδριο δεν διαφαίνονται ήρεμες θάλασσες για τους επόμενους μήνες.

Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα πρόσωπο που εξακολουθεί να έχει μεγάλο ρεύμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη δεξαμενή ψηφοφόρων του κόμματος (φάνηκε αυτό και την μεγάλη κινητοποίηση υποστηρικτών του στα social media), ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ήταν ένας από τους βασικούς πόλους που στήριξαν… με νύχια και με δόντια στον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι πρώτες ρωγμές στη σχέση του με την προεδρική πτέρυγα, βέβαια, είχαν φανεί από τη στάση του στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, όπου απείχε, παρά το ζήτημα κομματικής πειθαρχίας που είχε θέσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μένει, πλέον, να φανεί εάν ο Παύλος Πολάκης θα επιλέξει να περάσει στην… εσωκομματική αντιπολίτευση, καθώς παρότι εκτός ΚΟ παραμένει μέλος του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ δεν διαφαίνεται αυτή τη στιγμή πως θα υπάρξουν διαδικασίες για απομάκρυνσή του και από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ο ίδιος, πάντως, διεμήνυσε ήδη πως «τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε πρώην ούτε νυν!». 

Και το ερώτημα για την προεδρική πτέρυγα ενόψει και των δύσκολων εξελίξεων των επόμενων μηνών είναι ποιοι πόλοι έχουν μείνει να στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη και τις επιλογές του εντός κόμματος.

πηγη: ΕΦ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 10:45