Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 11:22

ΔΗ.Π.ΕΘΕ. Κοζάνης: «Το μαγεμένο πηγάδι» του Μιχάλη Πιτένη

Η παράσταση της παιδικής σκηνής του ΔΗ.Π.ΕΘΕ. Κοζάνης Βασισμένη σε αληθινή ιστορία 

Κοζάνη, «Αίθουσα Τέχνης» Κυριακή 14 Απριλίου ώρα 18:30

Τα παιδιά μπορούν να μας δείξουν το δρόμο, έναν καλύτερο δρόμο, που οι μεγάλοι ή δεν μπορούν να δουν ή έχουν ξεχάσει πώς θα μπορούσαν να τον δουν και να τον βαδίσουν.

«Το μαγεμένο πηγάδι» του Μιχάλη Πιτένη

Υπόθεση του έργου

Το σπίτι της γριάς Σαβούλου είναι το μοναδικό που έχει μείνει μέσα σ’ ένα απέραντο δάσος πολυκατοικιών. Με όμορφο κήπο γεμάτο δένδρα, λουλούδια και ένα πηγάδι με δροσερό νερό. 

Τα παιδιά της περιοχής, μη έχοντας άλλους χώρους, παίζουν στην μικρή πλατεία μπροστά στο σπίτι, έχοντας πάντοτε το φόβο της γριάς καθώς οι μεγάλοι τους έχουν πείσει πως είναι μάγισσα και όσα παιδιά μπουν στον κήπο της τα αρπάζει και τα κλείνει στο πηγάδι. 

Ο Πέτρος, είναι ο μόνος που τολμάει και μπαίνει στον κήπο, όπου έκπληκτος βλέπει ζώα που μιλάνε, παιδιά που παίζουν χαρούμενα και ξεδιψάνε στο πηγάδι και μια γριά, η Σαβούλου, πρόσχαρη και φιλόξενη που τον καλοδέχεται. 

Για όλα αυτά ευθύνεται το μαγεμένο πηγάδι καθώς όποιος πιει απ’ το νερό του τον κάνει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. 

Οι φίλοι του Πέτρου, έρχονται για να τον σώσουν πιστεύοντας πως η γριά τον κρατά αιχμάλωτο της, αλλά θα «μαγευτούν» και εκείνοι με όσα βλέπουν και θέλουν να μείνουν για πάντα εκεί. Όμως, ο θόρυβος από μπουλντόζες που πλησιάζουν τους τρομάζει, αλλά όχι και την κυρά Σαβούλου που, ήρεμη και ατάραχη, παίρνει τη βαλιτσούλα της και τα ζώα της και ξεκινάει να φύγει, λέγοντας στα παιδιά πως έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει το σπίτι αλλά οι μεγάλοι της περιοχής θα το γκρεμίσουν για να χτίσουν μια ακόμα, τεράστια, πολυκατοικία. Γι’ αυτό διέδωσαν πως ήταν μάγισσα και αιχμαλώτιζε παιδιά, για να μην θα σταθεί στο πλάι της κανείς. 

Θα σταθούν όμως τα παιδιά για να μη θα χαθεί η τελευταία όαση γι’ αυτούς και θα πετύχουν να πείσουν τους μεγάλους πως δικαιούνται έναν χώρο σαν αυτό.

  

«Το μαγεμένο πηγάδι» είναι ένα μιούζικαλ για παιδιά, γεμάτο μουσική και τραγούδια. 

Τα παιδιά δεν έχουν κανένα λόγο να αμφισβητήσουν όσα τους λένε οι μεγάλοι, αλλά ξεκινώντας από ένα τυχαίο γεγονός θα δουν πως τα πράγματα μπορεί να είναι και διαφορετικά, αρκεί να δώσεις χρόνο και να προσπαθήσεις να τα γνωρίσεις εσύ ο ίδιος. 

Στο έργο η πραγματικότητα συνυπάρχει με το παραμύθι και ο ρεαλισμός συνδυάζεται με τη φαντασία για να διαμορφώσει τις καλύτερες συνθήκες που θα επιτρέψουν στους μικρούς μας πρωταγωνιστές να βρουν μόνοι τους την αλήθεια και να προσπαθήσουν να πείσουν τους μεγάλους ν’ αλλάξουν οπτική και να αναθεωρήσουν κάποιες αποφάσεις τους. 

Μικροί και μεγάλοι δεν έρχονται σ’ αντιπαράθεση, αλλά ουσιαστικά συνεργάζονται καταθέτοντας ο καθένας αυτό που μπορεί να δει μέσα από τα δικά του μάτια, πετυχαίνοντας τελικά όλοι μαζί να δουν καλύτερα την εικόνα της πραγματικότητας.

Συντελεστές:
Κείμενο : Μιχάλης Πιτένης

Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου

Σκηνικά - Κοστούμια - Ζωγραφική: Ελεωνόρα Καραβανή

Μουσική: Κώστας Κωτούλας

Σχεδιασμός Φωτισμού: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης

Χορογραφίες - Βοηθός Σκηνοθέτης: Αρετή Μώκαλη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Nαταλία Καποδίστρια, Άννα Αμπεριάδου, Παναγιώτης Δαβιδόπουλος, Χριστίνα Θύμη, Λάκης Καπέλας, Μαρία Πολυμεροπούλου, Σταμάτης Φακορέλλης, 

Προπώληση εισιτηρίων: 

στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  καθημερινά 9:00 – 15:00

στο βιβλιοπωλείο «Αθανασιάδης»

Τιμή εισιτηρίου: 

Γενική είσοδος 8€

Παιδικό 6€

Ισχύουν εισιτήρια ΟΠΕΚΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 11:25