Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 14:39

Το τραγούδι στη γη στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών 24 - 25 Αυγούστου 2024

Μια spatial performance βασισμένη στο Das Lied von der Erde του Γκούσταβ Μάλερ, θα παρουσιαστεί στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου, που βρίσκεται στο νησί της μικρής Πρέσπας, την Σάββατο 24 και την Κυριακή 25

Αυγούστου 2024. Η εκδήλωση εντάσσεται στο θεσμό 'Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και υλοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Πρεσπών. 

Ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Ζιάβρας και η διακεκριμένη σκηνοθέτις Σοφία Πάσχου, παρουσιάζουν το έργο Τραγούδι στη γη, στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Στο Τραγούδι στη γη, οι μουσικοί του συνόλου ακροβολίζονται σε καίρια σημεία της βασικής περιπατητικής διαδρομής του νησιού του Αγίου Αχιλλείου της Μικρής Πρέσπας και ερμηνεύουν σολιστικά έργα των Billone, Xenakis, Murail, Saariaho, Yun, Hosokawa κ.ά. Η πορεία θα καταλήξει στον τόπο της τελετουργίας-συμφιλίωσης, στο μισογκρεμισμένο κοίλο της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου, όπου θα ακουστεί το Τραγούδι της γης του Γκούσταβ Μάλερ [Das Lied von der Erde, μεταγραφή Σαίνμπεργκ] σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.


Ιδέα, δραματουργία: Γιώργος Ζιάβρας, Σοφία Πάσχου
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζιάβρας
Ερμηνεύουν: Ανδρέας Καραούλης (τενόρος), Γεώργιος Ιατρού (βαρύτονος), Πάνος Ζυγούρος (περφόρμερ)
Μουσικό σύνολο: 
Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί I), Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης (βιολί IΙ), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Μαρία Σκανδάλη (βιολοντσέλο), Νίκος Τσουκαλάς (κοντραμπάσο), Ζαχαρίας Ταρπάγκος (φλάουτο), Γιάννης Οικονόμου (όμποε), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο), Δημήτρης Ντακοβάνος (φαγκότο), Γιάννης Γούναρης (κόρνο), Παναγιώτης Ζιάβρας, Σταμάτης Πασόπουλος (κρουστά), Αλεξάνδρα Κομνηνού, Γιώργος Κωνσταντίνου (πλήκτρα)
Εκτέλεση παραγωγής: Jay Ραΐσης
ΑΜΚΕ: ΘΙΑΣΟΣ ΑΝΤΑΜΑ

 
 
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ:
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 14:44