Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 13:19

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ - ΔΕΠΠΤΑΣ

altΑποθέωση για  το «Γαλάζιο πουλί» στη Σιάτιστα 

Με θριαμβευτικό τρόπο έκλεισε και η φετινή θεατρική χρονιά στη Σιάτιστα.

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου οι μικροί ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Σιάτιστας παρουσίασαν το έργο του Μορίς Μέτερλινκ «Το γαλάζιο πουλί» και αποθεώθηκαν από τον κόσμο που κατέκλυσε το Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.  Τα παιδιά του  Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου  για μια ακόμα φορά καθήλωσαν  το κοινό, συγκίνησαν τους δικούς τους ανθρώπους και φανέρωσαν ένα  κομμάτι της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στη Σιάτιστα.

Γραμμένο πριν από εκατό χρόνια, το έργο του  σπουδαίου Βέλγου συγγραφέα παρέσυρε τους θεατές σε ένα μαγικό ταξίδι ανάμεσα  στη φαντασία και την πραγματικότητα και στην αναζήτηση του γαλάζιου πουλιού ως συνώνυμου της ευτυχίας και του αληθινού νοήματος της  ζωής. Κι όμως… η αλήθεια είναι  πως το γαλάζιο πουλί για τον  καθένα από μας βρίσκεται μέσα του, γύρω του, σε πράγματα που όλοι θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα. Πως  το αληθινό νόημα της ζωής είναι  πάνω από μικρότητες, έχθρες και  μικροεγωισμούς. Το τέλος της αναζήτησης προϋποθέτει την πιο απλή παραδοχή, την πιο απλή αλήθεια: να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με όλα τα προτερήματα και τα ελαττώματα, να παραμερίσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν, να σεβαστούμε τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Μετά από πολλές πρόβες και πολλή δουλειά τα εβδομήντα  και πλέον παιδιά του Θεατρικού  Εργαστηρίου του Δήμου Σιάτιστας  έδωσαν για μια ακόμα φορά τον  καλύτερο εαυτό τους και κέρδισαν το γεμάτο ενθουσιασμό χειροκρότημα του κόσμου. Ανάμεσα στους παριστάμενους  θεατές της πρεμιέρας, πέραν των  εκπροσώπων του Δήμου Σιάτιστας  και της ΔΕΠΠΤΑΣ, πρέπει να αναφέρουμε την τ. ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ  κα Βαγγελιώ Τζαμπάζη, ενώ το «παρών»  έδωσε και ο βουλευτής Κοζάνης  κ. Γιάννης Βλατής.

Το έργο ανέβηκε  με τη σκηνοθετική φροντίδα και τη θεατρική διδασκαλία της Ελένης Κοτσώνα, η οποία επιμελήθηκε και τα σκηνικά. Για τα εντυπωσιακά κοστούμια δούλεψε η Θάλεια Καρεπίδου. Τους φωτισμούς και τον ήχο φρόντισε ο Άρης Χαραλαμπίδης. Τη λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Σιάτιστας στηρίζει οικονομικά το Ίδρυμα Παπαγεωργίου και η Ν.Α. Κοζάνης. 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 13:31