Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 15:15

Η παιδική παράσταση ''Η χώρα των πουλιών'' στην Πτολεμαϊδα

Το ΔΗμοτικό ΠΑΙδικό Θεατρικό Εργαστήρι, φιλοξενεί  για ακόμα μια φορά το θέατρο Σοφούλη.
Το νέο έργο έχει τίτλο "Η χώρα των πουλιών» και είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο «ΟΡΝΙΘΕΣ»

του Αριστοφάνη. Τη διασκευή και σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11.30 στο Πνευματικό Κέντρο.
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος, σκηνοθέτης με μοναδική εμπειρία στο χώρο του παιδικού θεάτρου, διασκευάζει και σκηνοθετεί την απολαυστική κωμωδία του Αριστοφάνη σε μια σύγχρονη ξεκαρδιστική εκδοχή. Το ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. Πτολεμαΐδας, συνεχίζει τη συνεργασία του με το Θέατρο Σοφούλη το οποίο έχει σαν μέλημα να γνωρίζει στους νεαρούς θεατές τα σπουδαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και μετά την μεγάλη επιτυχία της Σολομώντειας λύσης του Μπρεχτ και του Που να σκάσεις Κριστομπίτα δεν θα πάρεις τη Ροζίτα του Λόρκα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Αριστοφάνη έναν από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς όλων των εποχών!

Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι (ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε), της Κ.Ε.Δ.Ε λειτουργεί φέτος για τρίτη χρονιά. Από τον Οκτώβριο του 2009, σ' έναν υπέροχο χώρο στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο, παιδιά από 3,5 έως 15 χρονών έρχονται σε επαφή με το θεατρικό παιχνίδι και μέσα από αυτό γνωρίζουν τη λογοτεχνία, την τέχνη, καθώς επίσης και το ίδιο το σώμα και τα συναισθήματά τους.
Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί για μας ένα τρένο και με βαγόνια την δραματοποίηση, το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών, τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους σε σχέση με τους άλλους, αποκτούν αυτογνωσία και συναισθηματική ανάπτυξη.
Στο ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε στόχος μας είναι τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, να διασκεδάσουν, να ψυχ-αγωγηθούν, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, να πιστέψουν στον εαυτό τους και όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι.
Από τον Γενάρη του 2011 στο Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι, λειτουργεί τμήμα ενηλίκων. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την επιθυμία γονιών να μπουν στη διαδικασία που μπαίνουν στα παιδιά τους ερχόμενα στις εβδομαδιαίες συναντήσεις και συνεχίζεται με τη συμμετοχή ενηλίκων που αναζητούν διέξοδο από την καθημερινότητα περνώντας ένα δημιουργικό δίωρο και γυρνώντας στις μυρωδιές της παιδικής μας ηλικίας.
Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες, για 1,5 ώρα και τα τμήματα είναι χωρισμένα ηλικιακά. Οι συναντήσεις των ενηλίκων είναι 2 ώρες την εβδομάδα κάθε Κυριακή.
Υπεύθυνη των τμημάτων είναι η Μάρθα Μαυρίδου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά 8-4 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε, Παύλου Μελά 4. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2463081232

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 12:54