Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2010 14:46

ΤΕΧΝΟΠΙΑ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΔΩΡΟ»

Η Πολιτιστική Εταιρεία ΤΕΧΝΟΠΙΑ ανεβάζει την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 στις 9:30 το βράδυ στη Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, το έργο των Α.Ρήγα και Δ. Αποστόλου "ΤΟ ΔΩΡΟ".
Μια ανατρεπτική κωμωδία που δίνει την απάντηση στο ερώτημα... πως φτάσαμε στο Δ.Ν.Τ.

ΕΠΕΙΔΗ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Νατάσσα Σκαφίδα
Ποπέτα Σούκου
Κώστας Ιωαννίδης
Τάσος Ανδρεάδης
Μαρία Γκουζιώτη
Ζαχάρης Περογαμβράκης
ΚΑΙ Ο.... ΘΑΝΑΣΗΣ!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Κέφαλος
ΣΚΗΝΙΚΑ: Φλοριανα Ηλιοπούλου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Άρης Χαραλαμπίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Παναγιώτης Χαρισόπουλος
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Λένα Στολτίδου
ΚΩΜΩΣΕΙΣ: Ιωσήφ Λαζαρίδης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Χριστίνα Καραμάνη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πάτροκλος Σκαφίδας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Φωτεινή Χατζάρα


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ.

«ΤΟ ΔΩΡΟ» είναι η κωμωδία της συνενοχής μας. Τολμά να αντικρίσει την Ελλάδα που όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι μαζί της, απλά κλείνουμε τα μάτια γιατί αυτό βολεύει καλύτερα. Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου, όμως δεν τα έκλεισαν. Προτίμησαν να τα κρατήσουν ανοιχτά και να καγχάσουν με την ηθική μας κατάντια.

Φαινομενικά για όλα φταίνε τα κόμματα και οι πολιτικοί. Μόνο που τα κόμματα είναι απρόσωπα και δεν έχουν βούληση και οι πολιτικοί είναι εκεί που είναι, γιατί εμείς τους επιλέξαμε. Κατά το κοινώς λεγόμενο, «Τέτοιος λαός είμαστε... Τέτοιους ηγέτες έχουμε.»

Και ναι! Η κρίση που διάγει η χώρα μας δεν είναι ούτε οικονομική, ούτε πολιτική. Είναι κατά βάση κοινωνική. Γιατί αυτό που είναι ο μεγάλος ασθενής στην μεταπολιτευτική Ελλάδα είναι το αξιακό μας σύστημα. Νοσεί η νοοτροπία μας και η ψυχοσύνθεσή μας. Η λαμογιά, η λοβιτούρα και η ρεμούλα, έχουν γίνει καθεστώς, το βόλεμα κοινή επιδίωξη και ο ωχαδερφισμός καθημερινότητα… Μετά μας φταίει η Μέρκελ, ο Στρος Καν και το Δ.Ν.Τ.

Είμαι οπαδός της άποψης ότι το θέατρο δεν επιδιώκει να διδάξει. Αν όμως στους ήρωες της κωμωδίας μας, κάποιος αναγνωρίσει τον εαυτό του, ας γελάσει… Όσο γελάσαμε κι εμείς στην προετοιμασία αυτής της παράστασης… Στο κάτω – κάτω, το γέλιο είναι λυτρωτικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2010 14:48