Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 13:02

Οι πολίτες αγκαλιάζουν το Φεστιβάλ της ΑΡΣΙΣ για τον Κοινωνικό αποκλεισμό

Arsis_2o_Festival_AfisaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα του 2ου Φεστιβάλ Κόντρα στον Κοινωνικό Αποκλεισμό. Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε με αιμοδοσία στο χώρο του Συλλόγου Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» και συνεχίστηκε με ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Κρίση στην Υγεία και ο Ρόλος των Κοινωνικών Ιατρείων».

Στη συζήτηση πήραν μέρος ο κ. Αγαθόπουλος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς και Υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Κιλκίς, η κ. Τοπαλίδου και η κ. Μιχαηλίδου εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και ο κ. Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης και Υπεύθυνος του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, οι οποίοι παρουσίασαν τα δεδομένα στο χώρο της υγείας, όπως αυτά διαμορφώνονται, σήμερα και το ρόλο που τα κοινωνικά ιατρεία διαδραματίζουν. Στη συνέχεια ακολούθησε κουβέντα με τον κόσμο που υπήρχε στο χώρο του Φεστιβάλ.
Τέλος, η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα DU LUPO, όπου ο Φίλλιπος Γιαννάκης και ο Δημήτρης Βαβλιάρας στις κιθάρες και φωνές έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό ξεσηκώνοντας του παρευρισκόμενους και περνώντας αντιρατσιστικά μηνύματα αλληλεγγύης.
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται, σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουνίου, με τη δεύτερη ημέρα η οποία είναι αφιερωμένη στην κακοποίηση γυναικών. Συγκεκριμένα:
18:00-20:00 Βιωματικό Σεμινάριο για κοινωνικούς επιστήμονες και υποστηρικτικούς φορείς της πόλης, με στόχο την ενεργοποίηση ενός άτυπου τοπικού δικτύου υποστήριξης της κακοποιημένης γυναίκας
20:00-21:30 Ανοιχτή συζήτηση «Κακοποίηση γυναικών: Σπάστε τη Σιωπή»
21:30-23:00 Θερινή προβολή της ταινίας: «Το λουλούδι της ερήμου»
Στη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ καλεσμένη είναι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων, η οποία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και τους κοινωνικούς επιστήμονες της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, θα αναπτύξουν το θέμα της κακοποίησης γυναικών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 13:05