Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 10:12

Το υδροπλάνο του Δημάρχου

Η άσκηση είναι του Δασκάλου Χρήστου Ελευθερίου Η άσκηση είναι του Δασκάλου Χρήστου Ελευθερίου

O Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού θέλοντας να εκμηδενίσει την απόσταση Πειραιάς-Λίμνη Πολυφύτου Νεράιδας αποφάσισε να αγοράσει ένα υδροπλάνο,  για να μπορεί ο ίδιος ..

να πάει ταχύτατα από τα Σέρβια στην Αθήνα,  αλλά και για να έρχεται  γρήγορα στα Σέρβια ο συνταξιούχος πλέον Διονύσης.

 Ο Δήμαρχος μιας και υπάρχουν λεφτά αποσπά από την Αegean τον έμπειρο πλέον πιλότο Δημήτρη, μαθητής του συγγραφέα  της άσκησης. Το υδροπλάνο  που δεν διαθέτει και πολλά “κονφόρ” ( ο Δήμος δεν έχει λεφτά για πέταμα)   έχει τέσσερα καθίσματα που αποτελούνται από  ιδανικά ελατήρια σταθεράς Κ=400π2Ν/m και το κάθε κάθισμα έχει  μάζα Μκ=10Kg . Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση και για κακή τους τύχη,  υπάρχει κύμα  στην λίμνη Πολυφύτου  Νεράιδας που κινείται με ταχύτητα u=1,5m/s, οπότε ο πιλότος  που έχει μάζα 70Kg αποφασίζει να κάνει μία μικρή δοκιμαστική βόλτα μέσα στην λίμνη, χωρίς να απογειωθεί το υδροπλάνο έχοντες επιβαίνοντες τον Δήμαρχο που έχει μάζα  80Κg  το Διονύση που έχει μάζα  75Κg και τον  δάσκαλο  του πιλότου που έχει μάζα  90Κg. Αν το υδροπλάνο κινείται με ταχύτητα u2= 4,5m/s  σε σχέση με τη γέφυρα και  κόντρα στο κύμα, ποιος από τους επιβάτες θα απολαύσει περισσότερο την βόλτα. Δίνεται ότι η συχνότητα ταλάντωσης των μορίων του νερού f=0,25Hz.

Α. Ο Δήμαρχος        Β. Ο Διονύσης         Γ. Ο Πιλότος         Δ. Ο Δάσκαλος

 

Η άσκηση είναι του Δασκάλου Χρήστου Ελευθερίου (πρώην Πρόεδρος Δημ. Συμβ. του Δήμου Σερβίων Βελεβντού).

Επειδή ο Δάσκαλος πολλές φορές  σε προηγούμενες ασκήσεις του χρησιμοποίησε την Νεράιδα,  για το λόγω αυτό όλη η Τοπική Κοινότητα, οι Κάτοικοι και οι Επιχειρηματίες τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ.

Πρόσθετα, όποιος από τους μαθητές λύσει την άσκηση και στείλει την απάντηση στο

Υδροπλάνο 5.jpgemail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   θα έχει ένα  γεύμα  4 ατόμων , προσφορά  από  Καφέ – Πιτσαρία  της  Νεράιδας.

           

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 10:15