Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 12:16

Το 7ο τεύχος του together Κοιτάμε μπροστά…

Ο αρχικός σχεδιασμός του 7ου τεύχους του #together δεν προέβλεπε αφιερώματα, όμως στη ζωή υπάρχουν και τα απρόβλεπτα, όπως συνέβη και μ' εμάς.

Στο χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Περιοδικού, δυστυχώς ο εμπνευστής και δημιουργός του #together Θωμάς Δημητριάδης άφησε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 την τελευταία πνοή πριν καν συμπληρώσει τα 50του χρόνια.
Παρά τη συναισθηματική φόρτιση των υπολοίπων το Περιοδικό, που έχει πάρει το δικό του δρόμο και κυκλοφορεί, χάρις στην αγάπη και την αποδοχή που είχε από τους αναγνώστες και κυρίως χάρις στην εμπιστοσύνη των δεκάδων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, που το στήριξαν και το στηρίζουν, γιατί είναι και οι μοναδικοί «χρηματοδότες» του.
Τελικά πέσαμε έξω στον αρχικό σχεδιασμό και το τεύχος αυτό θα έχει και αφιέρωμα. Μπορεί να μην είναι πολυσέλιδο όπως τα προηγούμενα, αλλά για όλους εμάς και εσάς υπήρχε ένα κοινό πρόσωπο, ο Θωμάς Δημητριάδης, στον οποίο είναι αφιερωμένο. Οι περισσότεροι ίσως να μην τον γνωρίζατε, όμως στο τετρασέλιδο, για το στυλοβάτη του #together, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τον «Άνθρωπο» Θωμά Δημητριάδη, για τον οποίο ο ίδιος δεν ήθελε να μιλά.
Στο τεύχος αυτό όμως μένουμε πιστοί και στις παραδόσεις του τόπου μας και έτσι θα δούμε «Μαζί» το πώς η Δυτική Μακεδονία γιορτάζει τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Η εκκλησία έχει όμως την τιμητική της, καθώς μέσα από τη δράση της «Εστίας Συσσιτίων Κοζάνης», που είχε δημιουργήσει την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ο τότε ιεροκήρυκας και μετέπειτα μητροπολίτης Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης, θα γνωρίσετε τη διαχρονική προσφορά της, αλλά και άγνωστες για πολλούς πτυχές της εποχής εκείνης. Μία από τις πτυχές επίσης που θα γνωρίσετε από την εποχή εκείνη είναι και αυτές που άφησε η Μάχη του Φαρδύκαμπου, την οποία είχε επιμεληθεί ο συνάδελφός μας Θωμάς Δημητριάδης, λίγες ώρες πριν το μεγάλο του ταξίδι.
Το ταξίδι μας εκτός Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζεται για να γνωρίσουμε, κυρίως νέους της περιοχής που ζουν και μεγαλουργούν στα πέρατα της γης. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι η Κοζανίτισα Φωτεινή Αγραφιώτη, κορυφαία επιστήμονας, η οποία «έσπασε» το ΡΙΝ του ανθρώπινου σώματος. Φυσικά δεν ξεχνούμε και όσους και όσες με τον ένα ή άλλο τρόπο «δρουν εντός των τειχών», όπως η Κωνσταντίνα Βαλέρα στη Φλώρινα, τη Ζορίτσα Λάζοβιτς στην Πτολεμαΐδα και το Θωμά Μπιζιούρα στα Γρεβενά.
Στο 7ο τεύχος σας επιφυλάξαμε και μία... εικονική βόλτα στο νέο κτήριο της πιο ιστορικής βιβλιοθήκης της Δυτικής Μακεδονίας, αυτής της Κοβενταρίου Κοζάνης, την οποία θα γνωρίσετε μέσα από τις μακέτες του έργου, πριν αυτή ολοκληρωθεί. Ανάλογη βόλτα θα γίνει και στη νέα πλατεία της Δεσκάτης.
Οι διαδρομές μας όμως έχουν ως προορισμό και τις πανέμορφες Πρέσπες, που τώρα την Άνοιξη είναι «χάρμα οφθαλμών», αλλά και τα πέτρινα γεφύρια της Εορδαίας και των Γρεβενών.
Καλή ανάγνωση, καλή Ανάσταση με ευλογία Θεού, υγεία και καλή τύχη σε όλους μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 12:25