Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 13:02

Κοζάνη:Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης πάει κατασκήνωση σε συνεργασία με το κέντρο αποκατάστασης "Κιβωτός"

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης«Κιβωτός» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εκπαιδευτική καλλιτεχνική Κατασκήνωση (Art Camp) 2016 από 18 έως 24 Ιουλίου.

 

Το 7ήμερο πρόγραμμα εκπαιδευτικών βιωματικών εργαστηρίων, που διεξάγεται στο χώρο της «Κιβωτού» στον 'Αργιλο Κοζάνης, έχει ως στόχο την ανάδειξη των καλλιτεχνικών ικανοτήτων ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία, και την ένταξη ανθρώπων από ευπαθείς ομάδες στην κοινωνία.

 

Η κατασκήνωση γίνεται τόπος συνάντησης και γιορτής της διαφορετικότητας. Για την Ελένη Δημοπούλου καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ « η τέχνη έχει τη δύναμη να μειώνει την απόσταση σε όσα χωρίζουν τους ανθρώπους και πολύ περισσότερο η τέχνη βοηθά όλους μας να είμαστε ίσοι».

 

Ξεχωριστή παρουσία στο φετινό Art Camp θα υπάρχει από τους φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας που θα οργανώσουν τα εικαστικά εργαστήρια και τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης.

 

Η ιδέα της καλλιτεχνικής κατασκήνωσης ξεκίνησε το 2015 από την Ελένη Δημοπούλου και είχε σημαντική απήχηση στους νέους με και χωρίς αναπηρία, αλλά και στις οικογένειες τους.

 

Οι οργανωτές φιλοδοξούν στην καθιέρωση της κατασκηνωτικής καλλιτεχνικής εβδομάδας ως μιας μεγάλης γιορτής όπου διαφορετικοί και ξεχωριστοί άνθρωποι με την βοήθεια της φωνής, της μουσικής, του χορού, των εικαστικών, θα γίνονται φορείς επικοινωνίας και θα ρίχνουν τα τείχη που τυχόν τους χωρίζουν.

πηγη:απε μπε|σκ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 13:08