Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 12:42

Γιορτή πίτας στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης- Οι ζωντανές καραβίδες Πολυφύτου ενθουσίασαν το κοινό (ΦΩΤΟ)

Πιπερόπιτες, τσουκνιδόπιτες, μπουγάτσες, γαλατόπιτες, τραχανόπιτες, τυρόπιτες, μανιταρόπιτες, χορτόπιτες, σπανακόπιτες, πρασόπιτες, κρεμμυδόπιτες, κιχιά κολοκύθι, κρεατόπιτες, μελιτζάνα με κιμά προσφέρθηκαν στους εκατοντάδες επισκέπτες της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας

στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία». Την Κυριακή το απόγευμα η ταβέρνα του Επιμελητηρίου Κοζάνης γέμισε γεύσεις από διάφορα είδη πίτας της περιοχής μας με τα κιχιά της Alfa Pastry με τυρί και ελιά δίπλα στις δεκάδες πίτες των συλλόγων της περιοχής μας να γίνονται ανάρπαστα.

Ξεχώρισε το μεγάλο κιχί διαστάσεων 1,20 Χ 1,20, ένα δημιούργημα του αρτοποιού Γιάννη Σιδέρη, το οποίο και έκοψε η σεφ Νανά Γκαμπούρα σε 2.000 μικρά κομμάτια!!!Τρεις κυρίες  του Συλλόγου Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής πήραν πλάστες και  εξήγησαν στον κόσμο τον τρόπο ανοίγματος του παραδοσιακού φύλλου.  Η πίτα της Δυτικής Μακεδονίας ίσως είναι το μοναδικό προϊόν της περιοχής μας που συνδυάζει τόσα πολλά τοπικά προϊόντα και λόγω της μοναδικότητάς του αξίζει να αναδεχθεί ως προϊόν-πρεσβευτής της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο πατήρ Επιφάνιος και η σεφ Νανά Γκαμπούρα μαγείρεψαν κριθαρότο με καραβίδες. Τα ζωντανά αλιεύματα της λίμνης Πολυφύτου ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο κατέκλυσε την ταβέρνα των γαστρονομικών εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλιάς «Προοδευτικός», Μορφωτικός – Αθλητικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, Εκπολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Κτενίου «Η Αναγέννηση»,  Σύλλογος Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας», Μορφωτικός Όμιλος Σερβιών «Τα Κάστρα», Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής, Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Γρεβενών, η επιχείρηση Αλλοτινά- πίτα Φλωρίνης και η Alfa Pastry, η οποία και πρωτοπορεί στη διάδοση της πίτας σε όλα τα πλάτη και μήκη του γεωγραφικού χάρτη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των  γαστρονομικών εκδηλώσεων:

Δευτέρα 09-10-2017

18:00-20:00        «Γλυκές γεύσεις Δυτικής Μακεδονίας με το σεφ Βαγγέλη Γεωργίου»

Στο παντοπωλείο οι επισκέπτες θα γευτούν τοπικά γλυκίσματα, ενώ ο  σεφ Βαγγέλης Γεωργίου θα ετοιμάσει τις δικές του γλυκές εκπλήξεις .

20:00-21:30        «Οι φίλοι του κρασιού της Δυτικής Μακεδονίας δοκιμάζουν μεταξύ τυρού και αχλαδιού»

Οι φίλοι του οίνου θα συμμετάσχουν  σε γευστικές δοκιμές τοπικών οίνων συνοδεία τοπικών τυροκομικών και αλλαντικών με τις καντάδες της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκ’ρκας.

Τρίτη 10-10-2017

19:30-21:00        «Όλα πιπεριά Φλωρίνης με τους σεφ Πέτρο και Άγγελο Ναουμίδη»

Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης θα παρουσιάσουν ενώπιον του κοινού τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσης της πιπεριάς στην κουζίνα, ενώ ο κόσμος θα γευτεί εδέσματα με πιπεριά. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά ο Βαγγέλης Τζημόπουλος με την Κωνσταντία Τεντόγλου.

 

21:00-22:30        «Τοπικοί οίνοι με συνοδευτικά του Γιώργου Καλογερίδη»

Πολυάριθμες γηγενείς ετικέτες θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών με τα ανάλογα συνοδευτικά, συνοδεία μουσικής.

 

Τετάρτη 11-10-2017

18:00-19:00        «Η Φρουτόπολη»

Εποχιακά τοπικά φρούτα συνθέτουν μια φαγώσιμη φρουτόπολη, έτοιμη να την καταβροχθίσουν οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης δίπλα σε εδέσματα με φρούτα.

19:00-20:30        «Μια  καστανογιορτή μέσα στην έκθεση»

Η ανάδειξη του ορεινού κάστανου Βοίου προωθείται μέσα από μια ιδιότυπη καστανογιορτή στην έκθεση των Κοίλων με συνοδεία χάλκινων από το «Κοζανίτικο Τακίμι».

 

20:30-22:00        «Τσιπουροκατάσταση με μεζεδάκια του σεφ Στέλιου Πιτένη »

Τοπικό τσίπουρο με συνοδεία finger food όλους τους επισκέπτες με το γλέντι να ακολουθεί

Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο Σύλλογος Πωλητών  Λαϊκών Αγορών Κοζάνης ,το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης «Ο Προφήτης Ηλίας», το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Κοζάνης, το Σωματείο  Κρεοπωλών Κοζάνης , ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Κοζάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 12:53