Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 07:46

Απαγορεύτηκε η γούνα στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου! Σε πίεση ο κλάδος τη γούνας

Το British Fashion Council, το βρετανικό συμβούλιο μόδας, μετά από σύσκεψη με τους σχεδιαστές, προχώρησε σε απαγόρεση της γούνας από την εβδομάδα μόδας του Λονδίνου.

Ξεκινώντας από αυτό το μήνα, οι οίκοι που λαμβάνουν μέρος απαγορεύεται να χρησιμοποιούν γούνα στις συλλογές του και η απόφαση προέκυψε μετά και την χθεσινή ανακοίνωση του οίκου Burberry να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια ακολουθώντας την τακτική και άλλων διάσημων brands, όπως οι Versace και Gucci.

Να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο χρόνο, η παρουσία των ακτιβιστών, που απαιτούσαν από το συμβούλιο να αναγκάσει τους σχεδιαστές να σταματήσουν την χρήση αληθινής γούνας, ήταν έντονη έξω από τα γραφεία του British Fashion Council. Μέχρι σήμερα η απάντηση του συμβουλίου ήταν ότι δεν μπορεί να επέμβει στη δημιουργική διαδικασία, ωστόσο παρακινεί τους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον.

 η σχετική ανακοίνωση:

''To BFC στηρίζει την δημιουργικότητατων σχεδιαστών και διατηρεί ένα ανοιχτό διάλογο με την βιομηχανία μόδας, από τους σχεδιαστές, τα μίντια, τους ηγέτες της βιομηχανίας μόδας, μέχρι την κυβέρνηση και τα διεθνή brands, ενώ προτρέπει τους σχεδιαστές να κάνουν πιο ηθικές επιλογές σ' ό,τι αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούν και την αλυσίδα παραγωγής''.

πηγη:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 07:50