Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 09:46

Χαράτσι στους πολιτικούς γάμους βάζουν οι δήμοι

politikosgamosΜε επιχείρημα την κατακόρυφη αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων σε σχέση με τους θρησκευτικούς, που είναι απόρροια και της οικονομικής κρίσης, οι δήμοι επιβάλλουν ειδικό τέλους ύψους από 30 έως 160 ευρώ για την τέλεση του πολιτικού γάμου.
Για να δικαιολογηθεί το «τέλος γάμου», όπως αναφέρει ..

το «Έθνος», η γαμήλια τελετή συνοδεύεται από μια σειρά παροχών, όπως δώρα προς τους νεόνυμφους, ζωντανή μουσική, οπτικοακουστικά εφέ κ.ά.
Το «τέλος γάμου» οδηγεί τους νεόνυμφους σε άλλους δήμους όπου δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση, πέραν των παραβόλων των 36 ευρώ (2 Χ 18 ευρώ) που προβλέπει η νομοθεσία. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του φέρνει φαινόμενα «ντόμινο», με πολλούς δήμους να υποχρεώνονται να επιβάλλουν κι αυτοί το τέλος για να ανακόψουν τους «εισαγόμενους» από γειτονικές περιοχές.
Από την άλλη, στους περισσότερους δήμους όπου έχει θεσμοθετηθεί το πρόσθετο τέλος προβλέπεται χαμηλότερη τιμή για τους δημότες και υψηλότερη για τους μη δημότες, ενώ σε άλλους όπως της Νέας Σμύρνης υπάρχει επιβάρυνση μόνο στους μη δημότες.
Τον τίτλο του «πρωταθλητή» σε ό,τι αφορά το ύψος της πρόσθετης επιβάρυνσης διεκδικεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Εκεί, τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημότες Αλεξανδρούπολης πληρώνουν 120 ευρώ επιπλέον για την τέλεση του γάμου τους, ενώ το κόστος για τους μη δημότες φτάνει τα 160 ευρώ.
Τον περασμένο Ιούλιο επέβαλε «τέλος γάμου» και ο γειτονικός δήμος Σουφλίου, ορίζοντας την τιμή του στα 50 ευρώ για τους δημότες και στα 100 για τους «εισαγόμενους». «Ερχόταν κατά δεκάδες από την Αλεξανδρούπολη για να παντρευτούν εδώ χωρίς κόστος και αποφασίσαμε να βάλουμε κι εμείς», δηλώνει στο «Εθνος» ο δήμαρχος Σουφλίου, Ε. Πουλιλιός.

 

πηγη:tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 09:52