Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2012 15:06

Η ''παραπληροφόρηση'' της ενημέρωσης

katanasΤου Ηλία Κάτανα

Οι εκλογές τελείωσαν, ζήτω οι νέες εκλογές που έρχονται και ο Θεός βοηθός .Την εβδομάδα που μας πέρασε γίναμε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας που όμοια της θα ζήλευε και ο πιο πετυχημένος σεναριογράφος. Ίντριγκες, ''συνομωσιολογίες'', ξεκατίνιασμα εγγράφων, διαρροές συνομιλιών, ξύλινοι πολιτικοί διάλογοι, ευθυνόφοβοι πολιτικοί που δεν τολμούν επιτέλους να ''μετρήσουν'', πόσο τελικά είναι αυτό το ύψος των περιστάσεων, θολές προσωπικότητες, αόρατοι τεχνοκράτες.

Αυτοί όλοι, αγωνιούν για την Ελλάδα.

Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα θολό πολιτικό τοπίο και στη μέση του βρίσκεται ένας λαός τρομοκρατημένος, διχασμένος που ακροβατεί στο χείλος μιας οικονομικής και ανθρωπιστικής καταστροφής. Και μέσα σε όλα αυτά, έχει το φόβο και την άγνοια τι να ψηφίσει στις εκλογές που έρχονται. Ο λαός έχει φόβο γιατί εντέχνως τον έχουν κάνει να πιστεύει ότι έχει μόνο δύο επιλογές.

Η Ελλάδα χωρίστηκε πλέον σε μνημονιακούς και σε αντιμνημονιακούς. Δεν ψηφίζει ιδεολογίες, δεν ψηφίζει κόμματα, δεν ψηφίζει προγράμματα, αλλά ψηφίζει αυτόν που θα του δώσει ελπίδα και θα τον βγάλει από το τέλμα που βρίσκεται. Προσπαθεί να καταλάβει ποιός από αυτούς είναι η καλή νεράιδα και ποιός ο κακός δράκος.
Εγώ δε θα σταθώ ούτε στο εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης που έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η ελληνική κοινωνία γράφει στα παλιά της τα υποδήματα τη ''σωτηρία'' που συνεχίζουν να ευαγγελίζονται κάποιοι, γιατί μάλλον αυτοί οι κάποιοι, δεν πήραν χαμπάρι τι συμβαίνει στο συνάνθρωπό μας, αλλά θα σταθώ στους διάφορους κινδυνολόγους που συνεχίζουν εδώ και δυόμιση χρόνια να με τρομοκρατούν.

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε. Ας αφήσουμε τα ψευτοδιλήμματα του τύπου ευρώ ή δραχμή γιατί στις 18 Ιουνίου ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, θα έχουμε παραμείνει στην ευρωζώνη και δε θα μας έχουν πετάξει ούτε και από το ηλιακό μας σύστημα, εκτός και αν έχουμε ήδη πτωχεύσει και κάποιοι ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσουν την έξοδο μας από την Ε.Ε.(Ο γράφων τουλάχιστον, υποστήριζε από το Νοέμβριο ότι, όλο αυτό το οικονομικό οικοδόμημα της Ε.Ε δεν οδηγεί πουθενά και ότι κάποια στιγμή θα μιλάμε για την Ευρώπη των 2 ταχυτήτων ή ότι ο καθένας θα γυρίσει ''σπίτι του'')Οπότε μη γίνονται κάποιοι βασιλικότεροι του βασιλέως και μετά Χριστών

Προφήτες. Αν αποφασιστεί έξοδος από το ευρώ δε θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Καθαρές και τίμιες κουβέντες. Πραγματικά ανεξάρτητα τι θα ψηφίσει ο καθένας μας, οργίζομαι και θυμώνω κάθε μέρα όλο και περισσότερο με τις πολιτικές συμπεριφορές όλων των πολιτικών. Θυμώνω με όλα αυτά τα τρομοκρατικά διλημματάκια που προσπαθούν να επηρεάσουν την ψήφο του λαού.

Οργίζομαι ακούγοντας δημοσιογράφους ν' αναμασάνε συνέχεια το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, να θεωρούνε ευρωπαϊστές τους μεν και να στέλνουν στην πολιτική ''Σπιναλόγκα'' της απομόνωσης ,τους άλλους.

Οργίζομαι γιατί, ο δημοσιογραφικός κόσμος στην πλειοψηφία του έχει συνταχθεί με την οργανωμένη παραπληροφόρηση. Δε μπορώ να εξηγήσω γιατί πολλά ευρωπαϊκά έγκριτα έντυπα υποστηρίζουν με επιχειρήματα ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ θα είναι καταστροφή για όλη την Ευρώπη και ότι θα προκαλέσει καταστάσεις ντόμινο και θα συμπαρασύρει όλο το νότο και οι δικοί μας εγχώριοι δημοσιογράφοι να συνεχίζουν να παίζουν το χαρτί του εκβιασμού και της καταστροφολογίας στον ελληνικό λαό.

Θυμώνω επίσης, γιατί κανένα κόμμα από τα λεγόμενα ''μεγάλα'' δεν ακούνε την κοινωνία που βράζει και που δε διδάχτηκαν ακόμη από το εκλογικό αποτέλεσμα. Με στεναχωρεί που η πάλαι ποτέ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη δεν ανασυγκροτείται και με αντιμνημονιακούς όρους, αφήνοντας έτσι την Αριστερά να παίζει το παιχνίδι της και στην ουσία να γίνεται μελλοντικά κυρίαρχη. Με στεναχωρεί που η κεντροδεξιά παράταξη συνεχίζει να είναι απωθητική στο εκλογικό σώμα, επειδή δεν αντιλαμβάνεται ότι, την κοινωνία την ενοχλεί πλέον η ταύτιση σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το Μνημόνιο. Και αντί να γίνει πιο ανθρωπιστική, αυτήν εφευρίσκει αόρατους και ανύπαρκτους εχθρούς προς την Αριστερά.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό κατέγραψε η κάλπη.

Το πολιτικό σύστημα κατάλαβε ότι καταρέει. Μαζί με την κατάρρευση του θα συμπαρασύρει και όλο το δημοσιογραφικό κατεστημένο που συντάχτηκε και το ''υπηρέτησε'' όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί με τη χρεοκοπημένη Μεταπολίτευση, χρεοκοπούν και οι συστημικοί εκδότες με τα κρατικοδίαιτα συγκροτήματα τους.

Και ξαφνικά, αφού έγιναν οι εκλογές και το μήνυμα ταρακούνησε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που μέχρι εκείνη τη στιγμή λούφαζε, έγινε το θαύμα που όλοι περιμέναμε.

Ακούμε τώρα μετά την εκλογική συντριβή, από πολιτικούς, από δημοσιογράφους από τους πάντες που μπορούν πλέον να αξιολογήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ότι ΝΑΙ, επιτέλους μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ναι, όλοι τώρα υποστηρίζουν ότι υπάρχει ελπίδα οι όροι του να γίνουν ελαστικότεροι.

Όλα τα κόμματα στο πρόγραμμα τους έχουν μέσα τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Αυτό όμως θα τους γυρίσει μπούμερανγκ, ειδικά σ' αυτούς που στηρίχτηκαν στην αυστηρή υλοποίηση του Μνημονίου.

Και ρωτάω εγώ ο άμοιρος και όπως πολλοί άλλοι πιστεύω, που 2 χρόνια προσπαθούσαμε να πούμε το αυτονόητο και μας περιθωριοποιούσαν και μας χαρακτήριζαν ή γραφικούς ή συνομωσιολόγους. Πως γίνετε δύο χρόνια να μην άλλαζε τίποτα και αν προσπαθούσε κάποιος να τους το εξηγήσει αυτό, κατευθείαν απαντούσανε με το γραφικό πλέον, ''πας να μας γυρίσεις στη δραχμή; Θες να φύγουμε από την ευρωζώνη;''

Έφτασε η ώρα να πούμε κάποια πράγματα με τ' όνομα τους. Έφτασε η ώρα τώρα, που τελειώσανε οι ''κακοί δράκοι'' των παραμυθιών, να πούμε αλήθειες.
Άντε καλά οι πολιτικοί, αυτή είναι η δουλειά τους. Να προσπαθούν να πείσουν το λαό για το πρόγραμμα τους, άσχετα αν είναι αρεστό στον κόσμο ή όχι. Ο κόσμος θ' απαντήσει μέσω της δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας.

Οι δημοσιογράφοι όμως; Με ποιό δικαίωμα υποστηρίζανε με τόσο ανεξήγητο(;)πάθος, ότι το Μνημόνιο δεν διαπραγματεύεται; Με ποιό δικαίωμα τρομοκρατούσανε έναν ολόκληρο λαό για δύο χρόνια, μόνο και μόνο για να πιστέψει ο λαός ότι, αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος της ανάπτυξης; Με ποιό δικαίωμα αντί ν' ασκούνε το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα, αυτοί ''αβαντάρανε'' το κυβερνητικό έργο, λες και παίρνανε οι ίδιοι τις αποφάσεις;
Που πήγε αυτή η περιβόητη δημοσιογραφική δεοντολογία;
Ποιός τους νομιμοποίησε να κινδυνολογούνε και να είναι οι κύριοι εκφραστές της προπαγάνδας του Μνημονίου;
Και τώρα πως θα δικαιολογηθούν ότι, το Μνημόνιο έχει τελικά περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης; Ο κόσμος απαιτεί πλέον να μαθαίνει αλήθειες.

Είναι πασίγνωστο σε όλον τον κόσμο ότι, δεν υπάρχει δάνειο πάνω στη γη που δε διαπραγματεύεται. Ειλικρινά με όλα αυτά τα διλήμματα έχω ξεχάσει πόσες φόρες με διώξανε από την Ευρώπη και άλλες πόσες φορές με κάνανε στάση πληρωμών.

Δεν αναφέρομαι σε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά στην πλειοψηφία αυτών, που χωρίς ίχνος επαγγελματικής δημοσιογραφικής δεοντολογίας ''κατακρεούργησαν'' μία κοινωνία ολόκληρη. Τρομοκράτησαν και συνεχίζουν να παίζουν το χαρτί των εκβιασμών ακόμη και τώρα, απειλώντας τους Έλληνες με απώλεια συντάξεων ή μισθών.

Αναφέρομαι μόνο σ' αυτούς που ανήγαγαν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας σε ''δημοσιογραφικό καιροσκοπισμό''.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν απαξιωθεί τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι σ' αυτόν τον τόπο.

Το συμπέρασμα είναι ότι, οι πολιτικοί με τις αποφάσεις τους είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εφαρμογής του Μνημονίου και της σημερινής κατάστασης και ορισμένοι δημοσιογράφοι οι ηθικοί αυτουργοί της πιστής υλοποίησης του. Είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι που το πρωί το παίζουν προοδευτικοί και ''προστάτες της κοινωνίας'' και το βράδυ συντρώνε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής πολιτικής ελίτ στα gourmet restaurant του Κολωνακίου
Τα ψέματα τελείωσαν. Η χώρα ακροβατεί και κυβερνιέται από διχαστικά ψευδεπίγραφα διλήμματα. Ξεχνάνε όλοι αυτοί ότι ,ο Έλληνας είναι από τη φύση του ευαίσθητος και πηγαίνει πάντα με τον αδύνατο(όποιος κατάλαβε).Ξεχνάνε ότι, όταν η κοινωνία εκβιάζεται, τότε αυτήν θυμώνει.
Για να κλείνουμε. Κύριοι πολιτικοί, οφείλετε τούτες τις δύσκολες στιγμές, να μιλήσετε με σαφήνεια και συνέπεια στον ελληνικό λαό και εσείς κύριοι δημοσιογράφοι θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι, ο λαός και μόνο αυτός θ' αποφασίσει τι θα ψηφίσει και όχι ότι αποφασίσετε εσείς, και οφείλετε να σταματήσετε αυτή την επιλεκτική δημοσιογραφία που ασκείτε τον τελευταίο καιρό, γιατί σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα, κρίνονται οι πάντες όπως φυσικά και ο γράφων...Μετά θα είναι αργά για συγγνώμες και για δάκρυα..

ΥΓ: Και για να μην παρεξηγηθώ, οφείλω να γράψω ότι, πιστεύω όσο τίποτα στο ιστορικό πλέον ρητό του Κωνσταντίνου Καραμανλή ''Ανήκομεν εις την δύσην'' και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και δεν ανακάλυψα την Ευρώπη το 2010,όπως κάποιοι τώρα που μας κάνουν μαθήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Απλά, με την υποκρισία έχω ένα θέμα από όπου και αν προέρχεται, ότι χρώμα και αν κουβαλάει...
 

http://ikatanas.blogspot.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 10:28