Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 20:59

Οι απειλές της ημέρας και οι ντόπιοι εμπνευστές τους

koylogloyΤου Στέλιου Κούλογλου

Σκέφτομαι να καθιερώσουμε μια καθημερινή στήλη,τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, που να έχει τίτλο «οι εκφοβισμοί της ημέρας». Μετά την χθεσινή είδηση-βόμβα του πρακτορείου Reuters έχουμε τώρα εκβιασμό και για το πότε θα μας έρθει η τρόικα: «η ημερομηνία της επόμενης αποστολής αξιολόγησης... εξαρτάται από την πολιτική έκβαση των επαναληπτικών εκλογών», αναφέρει η Κομισιόν στην χθεσινή ανακοίνωση της.

 

Συχνά, αυτοί που παρακινούν τους ξένους να εκβιάσουν τους πολίτες της χώρας είναι Έλληνες παράγοντες και πολιτικοί. Άλλωστε και η όλη ιστορία για την επιστροφή στη δραχμή, από ντόπιους ξεκίνησε.

Ας δούμε όμως τις πιο φρέσκες απειλές. Η αυστριακή Der Standard δημοσιεύει ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες με τον τίτλο «Ελλάδα: Η Ε.Ε. θα κλείσει τα σύνορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Ο Thomas Mayer, ανταποκριτής της εφημερίδας στην βελγική πρωτεύουσα, επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου προς την εφημερίδα, σύμφωνα με τις οποίες «ήδη διεξάγεται στο Συμβούλιο η συζήτηση για το πώς θα μπορούσαν να κλείσουν τα σύνορα σε περίπτωση κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης». «Όλα τα κράτη προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», προσθέτει η πηγή. Δηλαδή η Εσθονία ή η Πορτογαλία θα κλείσουν τα σύνορα τους; Καλά να μην σκαμπάζούν οι τύποι από δημοσιογραφία, αλλά και από γεωγραφία;

Ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ βρήκαν και την εταιρεία που τυπώνει τις δραχμές!!. Mια σειρά από εφημερίδες αναφέρονται στις φήμες ότι η εταιρεία De La Rue έχει αρχίσει να εκδίδει χαρτονομίσματα δραχμών για την Ελλάδα. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το αν έχει ξεκινήσει παραγωγή νομισμάτων για την Ελλάδα και γιατί άλλωστε να το κάνει; Όπως ανακοίνωσε, με τις φήμες αυξήθηκε η αξία της στο Χρηματιστήριο!

Μπορεί το χθεσινό ρεπορτάζ του του πρακτορείου Reuters , σύμφωνα με το οποίο ο Λουκάς Παπαδήμος άσκησε πιέσεις στην ΕΕ να κάνει σκληρές δηλώσεις για την ανάγκη τήρησης του Μνημονίου, να διαψεύστηκε από τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά παρόμοιες εκκλήσεις και προτροπές προς Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους να παρέμβουν «για να βοηθήσουν», δίνουν και παίρνουν τα 2 τελευταία χρόνια. Με τον ίδιο τρόπο μεθοδεύτηκε άλλωστε ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου και η συμμετοχή σε αυτήν της ΝΔ.

Η ίδια η συζήτηση για την επιστροφή στην δραχμή, ξεκίνησε με ελληνική πρωτοβουλία. Όπως είχε αποκαλύψει το Tvxs, ήταν η ίδια η κυβέρνηση Παπανδρέου που στις αρχές του 2011 είχε θέσει, σε συζήτηση με τον κυρία Μέρκελ, θέμα πιθανής αποχώρησης από την ευρωζώνη.Τον Μάιο του 2011, η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη έκανε μια δήλωση που προκάλεσε σεισμό: πως το σενάριο απομάκρυνσης της χώρας από το ευρώ βρισκόταν πλέον στο τραπέζι.

Ήταν η πρώτη φορά που το θέμα ετίθετο από επίσημα χείλη και για αυτό ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε να διαψεύσει την Ελληνίδα επίτροπο. Η Μ. Δαμανάκη ήθελε να βοηθήσει την τότε ελληνική κυβέρνηση, που έπρεπε να πάρει και νέα μέτρα και βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση,αλλά όλες αυτές οι απειλές λειτουργούν σαν αυτοεπιβεβαιούμενες προφητείες: δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για να γίνουν πραγματικότητα. Ακριβώς ένα χρόνο μετά την δήλωση Δαμανάκη, η έξοδος από την ευρωζώνη είναι πράγματι πάνω στο τραπέζι..

Το ίδιο συμβαίνει τώρα με την όλη φημολογία για τα μειωμένα έσοδα του ελληνικού δημοσίου, που οφείλονται όμως και στο γεγονός ότι για προεκλογικούς λόγους δεν έχουν ακόμη σταλεί τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας. Η για τις τράπεζες που καταρρέουν ,ενώ μόλις αναχρηματοδοτήθηκαν. Γίνεται συστηματική προσπάθεια να δημιουργηθεί φαινόμενο bank run, να αποσύρουν δηλαδή μαζικά οι πολίτες τις καταθέσεις τους, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και πανικού, εν όψει των εκλογών. Καθόλου δεν τους νοιάζει αν όλα αυτά βλάπτουν την οικονομία. Αυτό που πάντα τους ενδιέφερε είναι μόνο η εξουσία. Γι' αυτό φτάσαμε ως εδώ.

http://tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 21:02