Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 15:12

«Στα Γρεβενά δεν είμαστε χαϊβάνια»

kefaliΓράφει ο Χρήστος Μίμης

Στις εκλογικές αναμετρήσεις, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ο αναγκαίος και απαραίτητος πολιτικός πολιτισμός που πρέπει να διέπει κάθε εκλογική αναμέτρηση (εάν θέλουμε να λέμε ότι δεν είμαστε τριτοκοσμική κοινωνία), δυστυχώςεξαφανίζεται όταν πρωταγωνιστεί η υπέρμετρη φιλοδοξία ή και ο ναρκισσισμός: εγώ είμαι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο σπουδαιότερος κλπ...

Εξαφανίζεται επίσης ο πολιτικός πολιτισμός όταν η «αυλή» ενός υποψηφίου νομίζει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ξεχνούν δηλαδή το αυτονόητο ότι, όταν τα μέσα είναι μη θεμιτά παύει αυτομάτως και ο σκοπός να είναι ιερός.

Όσοι με ακούτε πιθανόν θα αναρωτιέστε, τι έπαθε ο Μίμης και τα λέει αυτά.

Στα Γρεβενά μας, φίλες και φίλοι, πολλοί από εμάς έχουμε δει και άλλοι έχουμε ζήσει εκλογικές αναμετρήσεις από πολύ κοντά. Αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί, έχουν κοντραριστεί δυνατά σε πολιτικό επίπεδο. Έχουν αγωνιστεί σκληρά (μερικές φορές πολύ σκληρά) μέσα όμως στο πολιτικό γήπεδο. Υπήρξαν βέβαια και φορές που η εξέδρα (εννοώ οι φίλα προσκείμενοι) φώναξαν λίγο πιο δυνατά από ότι θα έπρεπε, ΑΛΛΑ στην κοινωνία των Γρεβενών, στη δική μας κοινωνία, οι ακρότητες δεν ευδοκίμησαν, δεν κατάφεραν οι ασχήμιες να πρωταγωνιστήσουν .

Δεν μου αρέσει να ευλογώ τα γένια μου (που έτσι και αλλιώς δεν έχω) αλλά και εμείς οι (ραδιοφωνάδες, τηλεοπτικοί και άλλοι) δημοσιογράφοι των Γρεβενών (για τη συντριπτική πλειονότητα μιλάω), κρατήσαμε μία στάση που δεν επέτρεψε να βγει στην επιφάνεια η πολιτική αλητεία, ούτε αφήσαμε την παραπολιτική να καλύψει την πολιτική. Φυσικά στηρίξαμε κάποιους, αντιπολιτευτήκαμε άλλους, αλλά ποτέ δεν οδηγήσαμε την πολιτική αντιπαράθεση στο βούρκο.

Ακόμη και σε επίπεδο ιντερνετικό τα περισσότερα blog και site της περιοχής κρατάνε την πολιτική αντιπαράθεση σε πολιτισμένο επίπεδο, παρόλο που η ανωνυμία, πολλές φορές, σπρώχνει σε άλλη κατεύθυνση.

Πριν λίγες μέρες κάποιοι δυστυχώς (τονίζω δυστυχώς), προσπάθησαν με υποχθόνιο και καλά οργανωμένο σχέδιο να σπιλώσουν (με τον χειρότερο τρόπο) την υπόληψη ενός συμπολίτη μας, που είτε το θέλουμε - είτε όχι, αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στα πολιτικά δρώμενα των Γρεβενών.

Ετοίμασαν ένα αισχρό ψέμα και προσπάθησαν να το κάνουν αληθοφανές, εκμεταλλευόμενοι (αν είναι δυνατόν) μία συνωνυμία. Καλυπτόμενοι από την ανωνυμία των blogs ανάρτησαν συκοφαντία χωρίς κανέναν ενδοιασμό αλλά και χωρίς καν να σκεφτούν (τόσο μεγάλη ήταν η μανία τους για να κάνουν κακό) ότι η αστυνομία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, γρήγορα θα βρει τα ίχνη τους, (από ότι έχω μάθει η διαδικασία ήδη τρέχει) και ξέχασαν ή δεν άκουσαν ότι η υ πηρεσία αυτή έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει πολύ καλή δουλειά.

Τι έκαναν

Βρήκαν από τον πίνακα του υπουργείου οικονομικών, με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου μία συνωνυμία. Έψαξαν μέσα σε 6.000 ονόματα για να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από τη συκοφαντική δυσφήμηση.

Πέρα από το έγκλημα που διαπράξαν εναντίον ενός συμπολίτη μας (γιατί περί εγκλήματος πρόκειται) μας πέρασαν και για χαϊβάνια.Προσπάθησαν να παρασύρουν και εμάς τους Γρεβενιώτες δημοσιογράφους αλλά και τους blogers. Επιδίωξαν να μας χρησιμοποιήσουν για να αναπαράγουμε και εμείς την συκοφαντία, να βοηθήσουμε και εμείς στη σπίλωση ενός συμπατριώτη μας, επειδή αυτοί είναι, τουλάχιστον, ψυχικά διαταραγμένοι.

Μας υποτίμησαν με τον χειρότερο τρόπο.

Τι έκανα

Μόλις έπεσε στην αντίληψή μου η βρόμικη προσπάθειά τους, άρχισα το ιντερετικό και όχι μόνο ψάξιμο και φυσικά βρήκα την αλήθεια, γιατί όπως σας είπα δεν είμαστε χαϊβάνια.

Βρήκα το όνομα και το ποσό (γιατί είχαν χρησιμοποιήσει στο περίπου το πραγματικό) στην λίστα του υπουργείου οικονομικών (σελ. 129) η οποί α έχει δημοσιευτεί και όλοι έχουμε πρόσβαση σε αυτή. Είδα όλα τα στοιχεία ΑΦΜ κλπ. και φυσικά τη Διεύθυνση της έδρας της επιχείρησης που γράφει ΚΑΒΑΛΑ. Αμέσως μετά έψαξα τα blog της Καβάλας και βρήκα στο Philippi.in news, ανάρτηση - που Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 - με τίτλο:

Στον πίνακα που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο: 45 μεγαλοοφειλέτες από τον Νομό Καβάλας .

Εκεί βρήκα, τριακοστό πέμπτο στη σειρά το όνομα που είναι μία απλή συνωνυμία και φυσικά έχει άλλο ΑΦΜ και άλλη διεύθυνση.

Ένας συμπολίτης μας, μπήκε στο στόχαστρο κάποιον αδίστακτων συκοφαντών, αυτός φυσικά απευθύνθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και όπως οφείλει θα πάει το θέμα στη δικαιοσύνη.

Αυτό όμως που συνέβη ή καλύτερα αυτό που προσπάθησαν να κάνουν κάποιοι εις βάρους ενός Γρεβενιώτη, το αν είναι πολιτικό πρόσωπο ή απλώς συμπολίτης μας δεν έχει τόση σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εδώ, στη δική μας κοινωνία ξεπροβάλει ένα τέρας. Το οποίο, τώρα κινείται στον υπόνομο και αναζητά την ευκαιρία να βγει στην επιφάνεια. Εμείς τι θα κάνουμε; από τη μεριά μου θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανακαλύπτω την αλήθεια και να σας ενημερώνω για όσα συμβαίνουν.

Τι πρέπει να κάνετε εσείς

Εσείς συμπολίτες μου, πρέπει όλοι να βάλετε πλάτη, και να μην αφήσετε αυτούς, που πίσω από την ανωνυμία και μέσα από τον υπόνομο, θέλουν να μας βρωμίσουν.

Εμείς οι Γρεβενιώτες μπορεί να έχουμε ελαττώματα αλλά και πολιτικό πολιτισμό έχουμε επιδείξει και σεβόμαστε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και μέχρι τώρα, αργά ή γρήγορα τιμωρούμε την πολιτική αλητεία.

Οι αλήτες και συκοφάντες που έκαναν την εμφάνισή τους πριν λίγες μέρες δεν έχουν θέση στην κοινωνία των Γρεβενών. Όσο πιο γρήγορα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν έχουν ελπίδες επιβίωσης στα Γρεβενά τόσο καλύτερα για όλους μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 15:16