Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 13:35

''Ο εχθρός είναι εντός των πυλών και αναγνωρίσιμος''

siopiloγράφει η Γιούλη

Η αλήθεια λέγεται σήμερα χαμηλόφωνα

Σήμερα το πρωί ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, σε τηλεοπτικό πάνελ, έριξε ένα ποτήρι νερό στη Δούρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και χαστούκισε την Κανέλη, η οποία προηγουμένως του επετέθη με ένα έγγραφο, που του πέταξε στα μούτρα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι η κα Δούρου ανέφερε ότι ο κ. Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ...

υπονοώντας προφανώς ότι πρόκειται και για αυτουργό των σχετικών εγκλημάτων που του αποδίδονται(καίτοι η δίκη του ανεβλήθη) και εισερχόμενος στη Βουλή των Ελλήνων θα πάει την Ελλάδα 500 χρόνια πίσω. Να μου επιτρέψετε με ταπεινότητα να καταθέσω τη γνώμη μου.
Φρονώ πως το περιστατικό είναι τρισδιάστατο.
Ως νομικός, πρωτίστως βλέπω τη νομική διάσταση, ήτοι τα γεγονότα που πληρούν την αντικειμενική υπόσταση των τετελεσμένων αδικημάτων (λόγω εξύβριση αν όχι δυσφήμιση του Κασιδιάρη από τη Δούρου, έργω εξύβριση της Δούρου από τον Κασιδιάρη, έργω εξύβριση του Κασιδιάρη από την Κανέλη και έργω εξύβριση της Κανέλη από τον Κασιδιάρη).
Διάσταση πολιτική: Όταν ο πολιτικός χώρος που η κ. Δούρου εκπροσωπεί, προκρίνει το δικαίωμα εμμάρτυρης υπεράσπισης των υπόδικων για τρομοκρατία της 17Νοέμβρη(και δεν αναφέρομαι στο Σερίφη, αλλά στους τελικά καταδικασθέντες), θα έπρεπε πρωτίστως να υπεραμύνεται του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου. Βασικές αρχές δικαίου και οι δύο. Η επιλεκτική προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων υπέρ μίας τρομοκρατικής και άρα εγκληματικής οργάνωσης έναντι μίας άλλης, φερόμενης ως τρομοκρατική κι άρα εγκληματική, ομάδας, από έναν πολιτικό χώρο, μονάχα δημοκρατικές πεποιθήσεις δεν καταδεικνύει.
Κοινωνική-Ηθική διάσταση: Εν προκειμένω, απαράδεκτη η λόγω εξύβριση του Κασιδιάρη από την κ. Δούρου, που δυνητικά θα οδηγούσε, όπως και οδήγησε, στην απαράδεκτη έργω εξύβριση της κ. Δούρου. Απαράδεκτη η έργω εξύβριση του κ. Κασιδιάρη από την κ. Κανέλη, που δυνητικά θα οδηγούσε ως και οδήγησε στην έργω εξύβρισή της από τον κ. Κασιδιάρη. Απαράδεκτη και εμείς που επιτρέπουμε σε όλους αυτούς να διεκδικούν να ενισχύσουν τα "νέα" ήθη, από τα οποία χρόνια παλεύουμε να απαλλαγούμε.

Η αλήθεια που βλέπουν τα δικά μου μάτια:Βαπτίστηκε "τρομοκρατία" η κατάδειξη του κινδύνου, χλευάστηκε η έννοια της προετοιμασίας για το χειρότερο, αποκρύπτεται συστηματικά η αλήθεια, λοιδορείται όποια τοποθέτηση λαμβάνει υπόψη της τα δεδομένα, καλλιεργείται κλίμα διχόνοιας μεταξύ του λαού. Πρόβατα όλοι μας επί σφαγής. Πρόβατα.

Τη βλέπουν την επικείμενη καταδίκη τους για "εσχάτη προδοσία" και προσπαθούν να μετατοπίσουν το ριγκ, ανάμεσά μας, στρεβλώνοντας πρώτα οι ίδιοι θεμελιώδεις έννοιες και αξίες ενός κράτους δικαίου. Όσοι από αυτούς αυτοαποκαλούνται αριστεροί, να μας κάνουν τη χάρη. Τους παρακαλώ θερμά. Να μας κάνουν τη χάρη και να κάνουν παραπέρα, διότι οι αριστεροί δεν θέλουν να τους ξέρουν.

Είναι επιτακτική ανάγκη διακεκριμένοι νομικοί, στοχαστές-διανοητές, ψυχίατροι και risk managers να λάβουν θέσεις. Θέσεις μάχης.
Σήμερα πιο πολύ από ποτέ φάνηκε. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΗΘΗ, ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΤΗ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ, ΜΕΡΑ-ΜΕΡΑ, ΣΤΙΓΜΗ-ΣΤΙΓΜΗ. ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΣ ΠΛΕΟΝ.

Το Βερολίνο "φημολογείται" πως έχει ετοιμάσει σχέδιο με την ονομασία "Ιφιγένια" (τη θυμάστε;), εννοώντας ότι κάποιος θα θυσιαστεί για να σωθούν οι υπόλοιποι. Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον; Αυτοί μάλλον εννοούν κάποιον που έχει ήδη ζωσθεί τα εκκρηκτικά. Θα το κάνουν να φανεί σαν ατύχημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 18:05