Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 12:56

“Δημοκρατία με όρους… αρχιτεκτονικής

eva_a_214Της Εύας Αμπάζη

...Κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, βιώνουμε όλο και πιο έντονα την κρίση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της πολιτικής ομαλότητας. Αποκαλύψεις, μεταμφιέσεις, μεταμορφώσεις και αναμορφώσεις, χωρίς master plan και concept.

Σχεδιασμός σκηνογραφικός, χωρίς στρατηγική και όραμα. Έλλειψη απλών γραμμών και κατευθύνσεων με λύσεις καθαρών μορφών.
Σχεδιασμός εφήμερος, απομονωμένος, μεμονωμένος με συνεχείς ρήξεις, κενά και ασυνέχεια. Ριζοσπαστικές ουτοπίες χωρίς συνείδηση, αιφνίδιες και επιτηδευμένες εκρήξεις.

Η μορφή δε μπορεί να μη σχετίζεται με το περιεχόμενο. Ο ρεαλισμός και η επαφή με την πραγματικότητα έρχεται να φέρει σκέψεις και δημιουργία...
θυμίζοντας ότι η υλοποίηση των ιδεών έχει ανάγκη τη συμμετοχή όλων..."

Αλλάζουμε αποφασιστικά, αλλάζουμε με βαθιές μεταρρυθμίσεις.
Την Δευτέρα 18 Ιουνίου η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση με λύσεις και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.
Μια κυβέρνηση ισχυρή, βιώσιμη που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ χωρίς συνεχείς, περαιτέρω αμφισβητήσεις.
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου γιατί ήδη χάνουμε ό,τι θετικό επιτεύχθηκε το τελευταίο διάστημα με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Το κράτος παραλύει, ρηγματωμένο, δεν εισπράττει και δεν προσφέρει παρά μόνο ανασφάλεια και αγωνία. Η ύφεση παρατείνεται λόγω της απουσίας πολιτικής συναίνεσης και επειδή δεν έχουν γίνει κατανοητές οι συστημικές πτυχές της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Απαιτείται υπεύθυνη στάση και καθαρή εντολή, με νέους ορίζοντες για νέες ευκαιρίες και ιδέες που θα υλοποιηθούν από όλους, με ευθύνη και στρατηγική.
Βαθιές μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας σήμερα και να δοθεί το μήνυμα βούλησης της πραγματικής αλλαγής και της ανάκτησης της ευρωπαϊκής εμπιστοσύνης.

Απαιτείται όμως θάρρος και γενναιότητα ώστε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατική σταθερότητα είναι απαραίτητη.
Οι εκβιασμοί και οι απειλές νέων εκλογών οδηγούν αναπόφευκτα σε διχασμό. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό μέτωπο, με κοινή πολιτική, χωρίς κοινωνικό διχασμό, για να ανακτήσουμε τη διεθνή μας αξιοπιστία.

Χρειάζονται ουσιαστικοί μετασχηματισμοί που αφορούν το κοινωνικό κράτος ώστε να αποβάλλουμε τις χρόνιες παθογένειες και να απελευθερώσουμε το παραγωγικό μοντέλο. Πρέπει να αντιμετωπιστεί η ανεργία, να βοηθηθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις και να σταθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη.

Η κεντροαριστερά των μεγάλων αλλαγών πρέπει να ανασυνταχθεί και να ανακτήσει ισχυρή δύναμη στη Βουλή. Να διαχωρίσει τη θέση της από τις μικροκομματικές προτεραιότητες, τις επιπολαιότητες, τον τυχοδιωκτισμό. Πρέπει να επιταχύνει την αλλαγή, να επανακτήσει το χώρο της και να δει την πραγματική εικόνα της χώρας, δείχνοντας εξωστρέφεια χωρίς αντιπαραγωγικές πρακτικές λιτότητας που υπονομεύουν την ανάπτυξη. Πρέπει να προχωρήσει χωρίς υποσχετικό λόγο δίχως αντίκρισμα, πόλωση και διχαστικά διλήμματα.

Απαιτείται να επαναθεμελιωθεί αλλάζοντας νοοτροπία, διαμορφώνοντας το πολιτικό σύστημα ώστε να προάγει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ισονομία, την ανάπτυξη, την παραγωγή, και να βάλει φρένο στις πελατειακές συναλλαγές αποτινάσσοντας κάθε είδους συντεχνιακά και ιδιωτικά συμφέροντα που λειτουργούν εις βάρος των υπολοίπων μη προνομιούχων.

Η κεντροαριστερά είναι ο μόνος υπεύθυνος πολιτικός χώρος που μπορεί να τα καταφέρει γιατί έχει συμβάλλει υπεύθυνα στις μεγαλύτερες κατακτήσεις της χώρας.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν το κυριαρχικό τους δικαίωμα με υπευθυνότητα ώστε να δώσουμε απαντήσεις στα τεράστια εθνικά προβλήματα και να αποφύγουμε τις τεράστιες κοινωνικές ρήξεις.

Η κρίση είναι τόσο ελληνική όσο και Ευρωπαϊκή. Οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί όμως αλλάζουν και η Ευρώπη των σοσιαλδημοκρατικών μας στηρίζει. Οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες και δεν υπάρχουν περιθώρια για πράξεις ανευθυνότητας και πισωγυρίσματος.

Η ευθύνη είναι δική μας.
Η Ελλάδα αλλάζει, ωριμάζει, διεκδικεί.
Οι Έλληνες αλλάζουμε βαθιά και αποφασιστικά.

Εφαρμόζουμε λύσεις και προτάσεις για να χτίσουμε τη νέα σύγχρονη Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ.
Την Ελλάδα των ευκαιριών, της ελπίδας και της προοπτικής.
Την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 13:00