Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 10:58

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2012

erwtisiτου Αντώνη Παπαθεοδώρου*
Είναι ολοφάνερο πως ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 6ης του Μάη καταδίκασε το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και την μέχρι τώρα ασκούμενη πολιτική του άκρατου λαϊκισμού, της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού, της αδικίας, του εύκολου πλουτισμού, της προνομιακής μεταχείρισης των συντεχνιών,

την ανοχή των εργατοπατέρων του συνδικαλισμού, των προνομίων των πολιτικών και του συστήματος, την αδράνεια της δημόσιας διοίκησης, την απουσία του κράτους σε θέματα ασφαλείας και τέλος στη μη εφαρμογή και την τήρηση των νόμων του κράτους που το ίδιο το πολιτικό σύστημα νομοθετεί.
Παρακολουθώντας την επικαιρότητα και τις τοποθετήσεις των αρχηγών , αλλά και των στελεχών των κομμάτων που διεκδικούν τη ψήφο του Ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές, διαπιστώνεις εύκολα ότι οι περισσότεροι δεν έχουν κατανοήσει το μήνυμα της κάλπης της 6ης του Μάη και δυστυχώς το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση, ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζώνη, αλλά και την τύχη μας στον παγκόσμιο χάρτη.
Σχεδόν σε όλους τους προεκλογικούς τηλεοπτικούς διαλόγους που διεξάγονται κατά την προεκλογική περίοδο, σπάνια γίνεται διάλογος για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας, καθώς και τις εφικτές λύσεις που υπάρχουν για την αντιμετώπιση τους με το λιγότερο δυνατό κόστος.
Το αποτέλεσμα αυτού του προεκλογικού διαλόγου που διεξάγεται είναι να περάσει στην κοινή γνώμη το ψευτο-δίλλημα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», «ευρώ ή δραχμή» ...., ενώ το ουσιαστικό δίλλημα αυτών των εκλογών είναι η ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης της χώρας μας και η χάραξη μιας Εθνικής στρατηγικής για τη αντιμετώπιση της κρίσης και την επαναφορά της σε αναπτυξιακή τροχιά.
Νομίζω πως δεν θα χρειαζόταν κανένα μνημόνιο για να αποφασίσει το πολιτικό μας σύστημα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη ομαλή λειτουργία ενός σύγχρονου κράτους, να κάνει τις αναγκαίες τομές και αλλαγές στην δομή της δημόσιας διοίκησης για την οργάνωση της και την αποτελεσματική λειτουργία της, εξαλείφοντας τη γραφειοκρατία, την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή, την σπατάλη του δημοσίου χρήματος και να αποκτήσει την ικανότητα είσπραξης των βεβαιωθέντων εσόδων.
Αξιολογώντας τις προτάσεις των πολιτικών κομμάτων διαπιστώνεις εύκολα ότι περισσεύει ο άκρατος λαϊκισμός, οι ανεύθυνες υποσχέσεις και παροχές με αποτέλεσμα να μην ακούγονται κάποιες ρεαλιστικές προτάσεις που διατυπώνονται για έξοδο από την κρίση με ασφάλεια και προοπτική για την χώρα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, λόγω του πρόσφατου παρελθόντος όπου ανέλαβε δυσανάλογο κόστος για την διάσωση της χώρας και την έξοδο από την κρίση.
Κλείνοντας την σύντομη αύτη κατάθεση των απόψεων μου, εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών να συμβάλλει στην συγκρότηση μιας κυβέρνησης Εθνικής ευθύνης όλων των κομμάτων που πιστεύουν στο όραμα της ενωμένης Ευρώπης των λαών, για το καλό της χώρας μας και των πολιτών της.

ο Παπαθεοδώρου Αντώνης ειναι Οικονομολόγος*

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 11:06