Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 09:11

Να κάνουν τώρα την υπέρβαση | Του Πάσχου Μανδραβέλη

mandra1Δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς, ούτε μικροπολιτικά παιγνίδια. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για μεγαπολιτικούς σχεδιασμούς. Η χώρα δεν βρίσκεται καν στο χείλος του γκρεμού. Έχει πέσει και κρατιέται από ένα κλαδί που λέγεται «μνημόνιο». Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι αυτό το κλαδί είναι στραβό, προς το παρόν είναι το μόνο που έχουμε.

Για να ισιώσει χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και, κυρίως, συλλογική προσπάθεια.
Είναι εθνικό καθήκον, λοιπόν, όλων των πολιτικών αρχηγών να τα βρούνε. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούν σε όλα, αλλά είναι μέγιστη ανάγκη να ηρεμήσει ο τόπος και η Ευρώπη. Αυτή την στιγμή, η Ελλάδα, η Ευρώπη, οι αγορές βρίσκονται σε χαοτική περιδίνηση. Η Ελλάδα παρά το μικρό της μέγεθος βρίσκεται (δικαίως ή αδίκως) στο επίκεντρο. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να πάψουν να κοιτούν την εσωτερική σκακιέρα και να σχηματίσουν άμεσα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα μπορεί αξιόπιστα να διαπραγματευτεί, όσα τώρα μπαίνουν σε πανευρωπαϊκή διαπραγμάτευση.

Τα πράγματα στην Ε.Ε. αλλάζουν και η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει πολλά στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής επαναδιευθέτησης των οικονομικών της ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς, οκ. Τσίπρας, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Κουβέλης πρέπει να αρθούν υπεράνω των κομματικών περιστάσεων. Πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση με προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας, ανθρώπους που θα χαίρουν της εμπιστοσύνης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Το πείραμα Παπαδήμου απέδειξε κάτι: όταν ανακοινώθηκε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα ανάσανε με ανακούφιση. Η κυβέρνησή του όμως, έχασε την πρώτη μέρα την δυναμική της, μόλις ο ελληνικός λαός είδε ότι είναι 49 νοματαίοι από το πολιτικό προσωπικό που δεν εμπιστευόταν.

Δεν πρέπει να γίνει πάλι το ίδιο λάθος. Η χώρα και η Ευρώπη είναι στα κόκκινα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πολλοί σκέφτονται τα θυσιαστήρια. Η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο να ζήσει τριτοκοσμικές καταστάσεις. Οφείλουν οι πολιτικοί αρχηγοί να κάνουν την υπέρβαση. Αλλιώς ο λαός δεν θα τους συγχωρέσει.

πηγη:skai.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 09:14