Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 08:52

Κ. Μητροπούλου: ''Χρειάζεται προσπάθεια και επίπονη δουλειά για να φτάσουμε στους στόχους μας''

mhtropoyloy1Της Κωνσταντίνας Μητροπούλου*
Την ώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου εισέρχονται στην τελική τους ευθεία, τα δυο, μέχρι σήμερα, ελληνικά μετάλλια ίσως να φαντάζουν λίγα, ωστόσο ήρθαν, έστω και προσωρινά, να δημιουργήσουν συναισθήματα ..

αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας, σε αντιδιαστολή με τη γκρίζα καθημερινότητα και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η Ελλάδα της κρίσης.
Γιατί, πολύ απλά, οι διακρίσεις των αθλητών μας έρχονται να αποδείξουν πως ήρθε η ώρα, να πιστέψουμε όλοι, ως Έλληνες και ως έθνος, στην αναγνώριση της αξίας και της προσπάθειας. Και παραδείγματα όπως αυτά των κοριτσιών και των αντρών στην κωπηλασία, του Ηλιάδη στο τζούντο, αλλά ακόμη και των αθλητών μας στην ξιφασκία, στη γυμναστική, στη συγχρονισμένη κολύμβηση δείχνουν περίτρανα πως μέσα από τον ανηφορικό, δύσβατο και όχι εύκολο δρόμο, αλλά και την επίπονη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας..
Παράλληλα, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα δυο, μέχρι στιγμής, ελληνικά μετάλλια έχουν...άρωμα Δυτικής Μακεδονίας! Ο Ηλίας Ηλιάδης, χάλκινος ολυμπιονίκης στο τζούντο, ανδρώθηκε αθλητικά στο Αμύνταιο, ενώ η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, επίσης χάλκινη ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, (μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάβου από την Ηγουμενίτσα), είναι Καστοριανή. Και είμαστε περήφανοι ως Δυτικομακεδόνες και για τους δυο! Όπως είμαστε και για τους συμπατριώτες μας αδερφούς Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα, από τα Σέρβια, που διακρίθηκαν στην κωπηλασία! Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όλους, λοιπόν, με την ευχή η Ελλάδα, στις δύσκολες αυτές στιγμές, να πανηγυρίσει και άλλα μετάλλια, αλλά και με τη σιγουριά πως η Δυτική Μακεδονία θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με σπουδαία ταλέντα τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος μπορεί να εκφράσει την Ελλάδα των μείζονων προσδοκιών και όχι της ήσσονος προσπάθειας!

«Κανένα όνειρο δε γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά...».
Colin Powell, Αμερικανός στρατιωτικός και πολιτικός

*Η Κωνσταντίνα Μητροπούλου είναι εκπαιδευτικός και περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 09:06