Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 15:56

Ερημώσεις | Του Β.Π.Καραγιάνη

episkopeioΈρημη χώρα, Έρημος τόπος
Έρημος τρόπος, Ερημότ(ρ)οπος
Τα κτίρια τα δίνουν υπόσταση οι άνθρωποι που τα κατοικούν και τα ζουν στην καθημερινότητά τους. Το πρόσφατα ανακαινισθέν επισκοπείον με δημόσιο χρήμα, το οποίο δίδεται αφειδώς στον κόσμο της κυριαρχούσας εκκλησίας...

.

ίνα οι παρέχοντες σώσουν τοιουτοτρόπως την ψυχή τους (κατά την Δευτέρα Παρουσία και κυρίως δια της ψήφου διαιωνίσουν την παρουσία τους στην ερχόμενη εκλογική ψοφο-ουσία τους -δια της ψυχρολουσίας τους ότι όλα τα ευτελή κάποτε τελειώνουν- μάζεψε στα εγκαίνιά του, κατά πρωτοφανή λόγο, όλο το ιερατείο της Ελλάδος -σιγά τα ωά επί της ουσίας δηλαδή. Ομως στη συνέχεια παραμένει ένα ξένο και άδειο, συντηρημένο χλιδάτα, οίκημα ίνα φιλοξενεί τους υψηλούς γενειορασοφόρους επισκέπτες (σιγά τα ωά, εκ νέου). Η πόλη, οι κάτοικοι, οι έρημοι πιστοί τέλος στους οποίους ανήκει εξ ολοκλήρου το κτίσμα και η ιστορία του, θα το κοιτούν από τα κάγκελα πως ερημώνει και πως απορροφά σαν δίνη δημόσια κονδύλια, για να σαπίζει τελικά. Εφ' όσων δεν κατοικείται από τον προοριζόμενο, τον όποιο κληρώνει η ιστορία και η Σύνοδος και τις υπηρεσίες, τότε είναι καταδικασμένο στην ερήμωση.
Ο εν γένει χώρος του επισκοπείου γέμει "σκανδάλων" οικονομικών από επισκοπικές ματαιοδοξίες, επιπολαιότητες, αλλά και ανοησίες της τοπικής Διοίκησης, όπως και από σπατάλες ανοίκειες.
"Η μόνη σοφία που μπορούμε να ελπίζουμε ν' αποκτήσουμε
είναι η σοφία της ταπεινοφροσύνης
η ταπεινοφροσύνη δεν έχει τέλος..."*
Ούτε και η "ιερά" αφροσύνη.

*(Από τα "Τέσσερα Κουαρτέτα" του Τ. 'Ελιοτ μτφρ. Χ. Βλαβιανός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 16:02