Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 11:09

Η οφειλόμενη τιμή στον αείμνηστο Μιχάλη Παπακωνσταντίνου | της Αννας Νανοπούλου

papakostantinoy-mixalΣαφώς και επαινετή η εκδήλωση τιμής- πολιτικό μνημόσυνο στον αείμνηστο Κοζανίτη υπουργό μας Μιχάλη Παπακωνσταντίνου που έγινε μετά από ομόφωνη φυσικά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας και του «Μοχλού» .
Όμως πιστεύω ότι για την απότιση της οφειλόμενης τιμής ...

στον πραγματικά και κατά γενική ομολογία μεγάλο Κοζανίτη , απαιτείται το όνομά του αλλά και γιατί όχι μια προτομή του να τοποθετηθούν σε πλατεία και όχι σ ένα πρόχειρο πάρκιγκ.
Άλλο ένα παράδοξο του Δήμου Κοζάνης ! !
Δεν μπορούμε να τιμούμε προσωπικότητες που σφράγισαν τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου της πόλης δίνοντας το βαρύ όνομά τους σε πάρκιγκ ! ! Αυτό πραγματικά δεν ξανάγινε.
Οι Κοζανίτες πλήρωσαν ακριβά την απομάκρυνση των ΚΤΕΛ για να γίνει στην θέση τους πλατεία. Αντ αυτού δημιουργήθηκε άλλος ένας κακόγουστος χώρος που φιλοξενεί (ατύπως ;) κατά πανελλήνια πρωτοτυπία λιγοστά αυτοκίνητα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μας , που τυχαίνει να είναι και το εμπορικό της κέντρο.
Από κει και πέρα επειδή προσωπικά συνεργάσθηκα στενά με τον αείμνηστο Μιχάλη Παπακωνσταντίνου ως βουλευτή και υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι για την πληρότητα και την αντικειμενικότητα στην εξιστόρηση της ζωής του και της πολιτικής του διαδρομής, θα έπρεπε να υπάρχει το πολιτικό τακτ από τους διοργανωτές να μιλήσει για τον υπουργό μας και κάποιος από εκείνους που τον στήριξαν πολιτικά και συνεργάσθηκαν μαζί του σε τέσσερα (4) Υπουργεία που οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας του εμπιστεύθηκαν και μέσα από αυτό βοήθησε πραγματικά και ουσιαστικά την Κοζάνη μας και πολλούς συμπολίτες μας.
Είναι αναμφισβήτητα μεγάλη τιμή να σε αναγνωρίζουν και να αναφέρονται σ εσένα οι πολιτικοί σου αντίπαλοι αλλά και ελαφρώς unfair σε μια τέτοια πλουραλιστική εκδήλωση να μην αναφερθεί κανείς στον πολιτικό του βίο εντός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Αντιθέτως οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν κατ επανάληψη στην αποχώρησή του από την Νέα Δημοκρατία επί αρχηγίας ΄Εβερτ.
΄Ομως η αλήθεια είναι ότι ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ως υπουργός του Μητσοτάκη βοήθησε την Κοζάνη. Προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου υπήρξε ακριβώς ο πολιτικός του «Κέντρου» αλλά αυτόν τον χώρο πολιτικά τον κάλυπτε η Νέα Δημοκρατία την εποχή που ο Παπακωνσταντίνου ανήκε στην πολιτική της δύναμη και πολιτεύονταν υπό την σημαία της.
Τις παραπάνω επισημάνσεις δεν τις κάνω με κίνητρο κανενός είδους κομματική προσήλωση, που δεν χρειάζεται πλέον , αλλά γιατί όταν κάνεις ιστορική αναδρομή στην ζωή και στο έργο ενός σημαντικώτατου ΔυτικοΜακεδόνα πολιτικού που μάλιστα συνέγραψε και τοπική ιστορία οφείλεις να φροντίζεις η όλη εκδήλωση να χαρακτηρίζεται από πληρότητα, αντικειμενικότητα και πολιτική ορθότητα.
Ασχολήθηκα με την πολιτική σίγουρα από στάση ζωής , αλλά και μετά από έντονη παρότρυνση του αείμνηστου Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και επειδή κάποιοι Κοζανίτες δεν τον τιμούσαμε μόνο στα λόγια , αλλά και με την ψήφο μας και την ευρύτερη πολιτική μας στήριξη , δικαιούμαστε να έχουμε κάποιες μεγαλύτερες ευαισθησίες , όταν γίνεται το πολιτικό του μνημόσυνο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 11:12