Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 13:10

Διάλεκτος ''ασυνεννοησίας'' στο πολιτικό σύστημα

rampidisτου Μιχάλη Ραμπίδη

Αλαμπουρνέζικα μιλούν σήμερα σχεδόν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας, δηλαδή χωρίς κανένα νόημα, ακαταλαβίστικα.
Ας πούμε ''σώζω'' ή ''καταδικάζω'' έχουν το ίδιο νόημα. ''Επαναδιαπραγματεύομαι'' ή ''σιωπώ'' το ίδιο αποτέλεσμα. ''Υπερηφάνεια ή ''Υποτέλεια'' με οσφυοκαμψία.

''Ανοιχτά'' ή κλειστά'' επαγγέλματα ολόιδιο καθεστώς. ''Υφεσιακά'' ή ''αναπτυξιακά'' μέτρα, συνυφασμένες έννοιες στα Ελληνικά νεοοικονομικά. ''Δολοφονία'' ή ''αυτοχειρία'' ένα και το αυτό. Βούλομαι ή με διαφεντεύουν ερμηνεύονται το ίδιο στη Βουλή των Ελλήνων δηλ. ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ''. Το περίφημο ''για την Ελλάδα ρε γαμώτο'' μετατράπηκε ''για τους τοκογλύφους ρε μ@κ@κες'' και πάει λέγοντας.
Η λέξη επιμηκύνω παίρνει το νόημά της ανάλογα με το μέτρο μήκους που θέλουμε να της δώσουμε. Εμπροσθοβαρής ή οπισθοβαρής, η ζυγαριά για τα υποζύγια δείχνει 1-1-13. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των επαχθών μέτρων, αφορούν την διερεύνηση κάθε λίστας φοροφυγάδων, τη δίκαια φορολόγηση, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, τα τσιγάρα, τις μίζες κλπ. Εμείς πάλι οι αφελείς καταλάβαμε ότι η επιμήκυνση αφορά και τις απώλειες του ελαχίστου εναπομείναντος εισοδήματός μας σε μήκος χρόνου και όχι άμεσα. Λάθος κύριοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, δεν κατανοήσατε τις εκφράσεις των πολιτικών μας.
Για το 2013 το ''πακέτο'' των 9,2 δις € προβλέπει μόνο 5 δις € !!! από περικοπές συντάξεων και άλλα 2 δις € περίπου από περικοπές μισθών. Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα από επιδόματα και κοινωνικές δαπάνες. Στα πλαίσια της επιμήκυνσης των δυο (2) ετών (2015&2016) οι μειώσεις θα εφαρμοσθούν από 1-1-2013 εκτός αυτών για τα Ειδικά Μισθολόγια (από 2% έως 35%) και των Δικαστών (24%) που θα γίνουν και πάλι χάριν της επιμήκυνσης αναδρομικά από 1-8-2012.
Όταν λέει ο Υπ. Εργασίας κ Βρούτσης ότι είμαστε σε καλό δρόμο για τα εργασιακά, εκτός από την απώλεια των Ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων, κερδίσαμε τις τριετίες που θα είναι παγωμένες μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10% και με την προϋπόθεση ότι ο ανώτερος μισθός θα σταθεροποιηθεί στα 1.900 € μικτά, δώρον άδωρο. Για τις επερχόμενες απολύσεις μετά τις συγχωνεύσεις των τραπεζών, το μείζον είναι η μείωση των αποζημιώσεων, εξ' άλλου ο καυγάς για τους φτωχούς τραπεζίτες γίνετε. Μήπως αναλώσιμε Υπουργέ θα βάλεις ανώτερο πλαφόν και στις συντάξεις; Έχεις να κατεβάσεις στα 1.900 € τις δυο συντάξεις των βουλευτών, των Γκόλντεν Μπόις των τραπεζών, των επιχειρήσεων, των κρατικών λειτουργών, των καθηγητών ΑΕΙ κλπ;
Κατέστρεψε τη χώρα ο Κ. Καραμανλής οδηγώντας το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2009. Ευτυχώς που ανέλαβε ο σωτήρας ΓΑΠ και με μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και τα' άλλα μαγικά (με τραπεζίτες και ΔΝΤ) κατάφερε να πάει στο 148,3% του ΑΕΠ το χρέος το 2010 στο 170,6% το 2011 με την λαμπρή προοπτική (μετά την εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου από τους τρείς καβαλιέρος) στο τέλος του 2013 το δημόσιο χρέος να φτάσει στο 182% του ΑΕΠ. Μετά την γραμματική έχουμε και την ''Αλαμπουρνέζικη'' αριθμητική.
Φοβάμαι πως τα λόγια του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη: είναι από την Ελληνική διάλεκτο, άγνωστη για στους κατακτητές των εδράνων του κοινοβουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 08:45