Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 10:16

Αγροτική επιχειρηματικότητα - Μια επικερδής δραστηριότητα | του Νέστορα Κολοβού*

agrotisΗ αγροτική επιχειρηματικότητα αποτελεί μια επικερδή δραστηριότητα για όσους σκέφτονται και είναι διατεθειμένοι να την ασκήσουν σωστά και να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους της αγοράς.

Αγροτική επιχειρηματικότητα δεν είναι απλώς να παράγεις αγροτικά προϊόντα. Αγροτική επιχειρηματικότητα είναι να αξιοποιείς όλο το φάσμα της καθετοποιημένης παραγωγής και να δημιουργείς προστιθέμενη αξία. Αυτό όμως προϋποθέτει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και διαφορετικό τρόπο δράσης.

Όσοι ασχολείστε ή σκέφτεστε να ασχοληθείτε με την αγροτική επιχειρηματικότητα καλόν είναι να εμπλουτίστε τις γνώσεις σας, σε ότι αφορά στην επιχειρηματικότητα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματική σκέψη και επιχειρηματική δράση. Θα πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε δημιουργικά, αξιοποιώντας στο έπακρον όλα τα διατιθέμενα μέσα και πόρους. Θα πρέπει να μάθετε πώς να λειτουργείτε αποτελεσματικά, κερδίζοντας σε προσωπική ενέργεια, σε χρόνο και χρήμα.

Οι γνώσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα χωρίζονται σε δύο μεγάλους τομείς. Στον τομέα της τεχνογνωσίας για την παραγωγή των προϊόντων σας και στον τομέα των γνώσεων για την άσκηση της επιτυχούς επιχειρηματικότητας. Οι περισσότεροι αγρότες ικανοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον πρώτο τομέα, αλλά ελάχιστοι ικανοποιούν τον δεύτερο τομέα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην ξέρουν και να μην μπορούν να πουλήσουν ή να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Εδώ δημιουργείται ένα τεράστιο κενό, το οποίο μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρήσεων, με πολύ καλές προοπτικές και επιτυχημένα αποτελέσματα.

Νέστορας Ι. Κολοβός είναι:
- Engineering Geologist Μ.Sc.
- Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ.
- Πτυχιούχος Οργάνωσης
και Διοίκησης Επιχειρήσεων
- Σύμβουλος Επιχειρήσεων
- Life and Business Coach
- www.expertsacademy.gr
- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 10:19