Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 22:30

Γιατί άραγε; | Του Β. Π. Καραγιάννη

afisa_kozaniΕίδα την αφίσα στους δρόμους και μου δημιουργήθηκαν κάποια ασήμαντα ερωτήματα τα οποία και παραθέτω:
1. ΑΜΚΕ κάτι σαν το ΑΜΚΑ όλων μας, να μου θυμίζει.


2. «Κων/ντίνος Σιαμπανόπουλος ο Κοζανίτης». Δηλαδή του μέγα Κωνσταντίνου, Χρωμίτης στην καταγωγή, του αμφισβητήθηκε της πόλεως η καταγωγική δόξα και λόξα; Πως λέμε αρβανίτης, παλιοελλαδίτης ή και τσιαρτσιαμπίτης (τι φριχτή τοπολογία!).
3. Εσπερίδα που θυμίζει τις παλιές χοροεσπερίδες τις οποίες δεν πρόλαβα αλλά άκουσα, διάβασα κ.λπ. Ψυχαγωγικά και διασκεδαστικά περισσότερο τα ζητήματά τους
4. Θέμα: «Γιατί άργησε να απελευθερωθεί η Κοζάνη;». Ελα ντε γιατί; Υπήρχε δυνατότητα να απελευθερωθεί νωρίτερα και δεν μας την έκαναν; Ερώτημα είναι το γιατί δεν μετείχε της επαναστάσεως του 1821, όπως και όλη γενικά η Μακεδονία, πλην Χαλκιδικής, Σερρών και Ναούσης; Παραφράζω τους στίχους του «Εντεκα»:
«Κίνησε να ρθει το βράδυ
την έπιασε ψιλή βροχή
το Θεό παρακαλούσε
να έρθουν οι νότιοι...»
Η Ελευθερία δηλαδή ήταν που κίνησε, αλλά τη βρήκε η βροχή...
5. Ομιλητές. Πλην του ερευνητού της Ακαδημίας οι άλλοι είναι παγκοσμίως, άρα και τοπικά, άγνωστοι, ως προς το ιστορικό τους είναι που μπορεί και να είναι σημαντικό κι ενδιαφέρον όμως. Θα δούμε.
6. Αιγίδα: «Ενωση Ελλήνων Φυσικών». Χωρίς λόγια...
7. Φωτογραφίες: Το Λαογραφικό Μουσείο και το Καμπαναριό. Οι αισθητικοί οικιστικοί μαϊδανοί κάθε τι που ορίζει και μυρίζει πόλη, μα εντελώς πόλη, της Κοζάνης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 22:36