Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 11:31

«Αν, λέω αν..» | Του Β.Π. Καραγιάννη

polytexneio_efimerΤου αγίου Πολυτεχνείου σήμερα και των οσίων πολυτεχνιτών του. Παρά μία τεσσαράκοντα οι επέτειοί του. Εδώ ας σταθώ κι όχι από το φόβο του λάθους αρίθμησης και του αντίστοιχου ραβδισμού μου.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα κάτι γελοία πρόσωπα και οργανώσεις προσπαθούν να με πείσουν, αφού το φωνάζουν σαν υστερικές οντότητες, για το τι έγινε εκείνο το βράδυ στα Πολυτεχνεία (Αθηνών και Θεσσαλονίκης) κι ιδίως ποιό το αληθινό τους νόημα. Αλλοι πως ο αγώνας εκείνος συνεχίζεται κι άλλες τέτοιες ιδεολογικές τρίχες. Ναυτία ακατάσχετη χρόνια τώρα. Την κάθε του έτους αυτή ημέρα προσπαθώ να θλίβομαι λιγότερο από την ημέρα των γενεθλίων μου. Και μόνον δύο τραγούδια το «Μιλώ» και «Χάρης» από τις «Αρκαδίες 1 7 8» του Μ. Θ. με αντέχουν.

ΥΓ. «Αν, λέω αν...» δεν είχαμε το Πολυτεχνείο, (με το συμπτωματικό εγκλεισμό εκεί μέσα των φοιτητών της Νομικής που περνούσαν από κει μετά τη συνέλευσή τους και το κυνήγι τους από την ασφάλεια), αν προχωρούσε η ελεγχόμενη πολιτικοποίηση του καθεστώτος της Δικτατορίας, θα είχαμε την ούτω πως μεταπολίτευση με το θλιβερό πολιτικό σύστημα να την αγκαλιάζει με άφατον ηδονή, την Κύπρο κατακτημένη, κατ' ακολουθίαν δε τη σημερινή χρεοκοπία; Μήπως τελικά η ελευθερία που βιώσαμε ήταν αναντίστοιχη του τιμήματος που πληρώσαμε και πληρώνουμε στην κυριολεξία και μεταφορικά.

(Στη μνήμη του Κυριάκου Σιδηρόπουλου
κατοίκου Μαυροδενδρίου κάποτε...)

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 11:35