Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 21:24

Φεστιβάλ τραγουδιού Κοζάνης. Δηλώστε συμμετοχή

festival_kozΣτις 23/11/2012 η λήξη υποβολής συμμετοχών, στις 8/12/2012 ο μεγάλος τελικός

του Χάρη Αρώνη

Είναι σημαντικό τέτοιες δύσκολες εποχές κάποιοι άνθρωποι να μη χάνουν τον ενθουσιασμό τους και να συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη μουσική και τον πολιτισμό "φυλώντας Θερμοπύλες", έστω και αν μιλάμε απλά για ένα φεστιβάλ τραγουδιού. Γιατί τη στιγμή που με τέτοια ύφεση όλα κρέμονται σε μια κλωστή, όταν το να καλύπτονται έξοδα, να βρίσκονται χορηγοί και βραβεία σήμερα μοιάζει βουνό, είναι πολύ ενθαρρυντικό ...

να βλέπεις ανθρώπους να επιμένουν και να μην αφήνουν κάποιους θεσμούς να σβήσουν, προστατεύοντας έτσι τα τελευταία ελεύθερα βήματα προβολής και έκφρασης για νεοεμφανιζόμενους δημιουργούς και μπάντες στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Το Φεστιβάλ τραγουδιού Κοζάνης λοιπόν, θα ζωντανέψει και φέτος. Για 7η συνεχή χρονιά θα ανάψει τους προβολείς του και θα δώσει βήμα σε ανθρώπους που έχουν το ...θράσος να συνεχίζουν να κάνουν όνειρα και να παλεύουν να εκφραστούν με μελωδίες πάνω σε ελληνικό στίχο.

Μέχρι και την 5η διοργάνωση, το φεστιβάλ ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου. Προφανώς όμως, τα μνημόνια και η οικονομική ασφυξία που επέφεραν στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν η αιτία την προσπάθεια διοργάνωσης να επωμίζονται εξ ολοκλήρου απλοί πολίτες, όπως ο Παύλος Σαπαλίδης και ο Φώτης Στεφανίδης. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνουμε από την απουσία αναφορών στο Δήμο Κοζάνης στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (αν κάνουμε λάθος, ας μας διορθώσουν οι διοργανωτές με σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας). Μακάρι φυσικά ο Δήμος να στέκεται αρωγός στα παιδιά, βοηθώντας με οποιονδήποτε τρόπο.

Μπορεί σε παλαιότερες διοργανώσεις τα βραβεία-κίνητρα για να συμμετέχουν οι δημιουργοί να ήταν δελεαστικότερα. Το 2009 μοιράστηκαν 3000 ευρώ στους πρώτους νικητές (1500 στη νικήτρια Φλώρα Χρυσού, 1000 στον δεύτερο Πάνο Μπούσαλη και 500 στη μπάντα "Κόλλα πέντε" που κατετάγη τρίτη), ενώ το 2010 πήγε όλο το ποσό (και τα 3000 ευρώ) στον πρώτο νικητή, τη μπάντα Κλάιν Μάιν (το 2011, νίκησε η μπάντα Άνευ Όρων από τη Λάρισα, αλλά δεν βρίσκουμε στοιχεία για το αν υπήρξε κάποιο δώρο, πέραν της ηθικής ικανοποίησης). Φέτος, βραβείο υπάρχει σίγουρα. Δεν είναι χρηματικό, αλλά έχει σημαντική αξία σε τέτοιους δύσκολους καιρούς: ο 1ος νικητής θα κερδίσει τη δημιουργία ενός cd-single με 2 κομμάτια της επιλογής του, προσφορά του studio ηχογράφησης «Odyssey Studios». Αλλά μεταξύ μας, όταν σήμερα σπανίζουν απελπιστικά οι ευκαιρίες για νέους δημιουργούς και μπάντες να δείξουν τη δουλειά τους, το γεγονός και μόνο της ύπαρξης και συνέχισης του φεστιβάλ Κοζάνης που πάντα αγκαλιάζεται θερμά από τη νεολαία της πόλης, είναι το σημαντικότερο κίνητρο. Μάλιστα να σημειώσουμε πως η οργανωτική επιτροπή αναλαμβάνει και τα έξοδα διαμονής των προκριθέντων στον τελικό.

Προσωπικά θέλησα να υποστηρίξω με τη συμμετοχή μου μια τέτοια αξιέπαινη προσπάθεια (άλλωστε κι εμείς εδώ στο Musicheaven προσπαθούμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε τους νέους δημιουργούς - δείτε π.χ. τον 3ο διαγωνισμό τραγουδιού μας, που δέχεται συμμετοχές μέχρι τις 15 Δεκέμβρη). Έως την ώρα τουλάχιστον που γράφονται αυτές οι γραμμές, στους συμμετέχοντες βρίσκονται αρκετοί ακόμη "δικοί" μας, μέλη δηλαδή του Musicheaven (αν υπάρχουν κι άλλοι που δεν τους αναγνώρισα, παρακαλώ να το δηλώσουν πιο κάτω με σχόλιό τους). Κατ' αρχήν, είναι ο πρώτος και ο τρίτος νικητής του δικού μας 2ου διαγωνισμού τραγουδιού: ο cineboy - Γιάννης Νανόπουλος, στον οποίο ευχόμαστε να επαναλάβει και στην Κοζάνη την επιτυχία που είχε στο δικό μας διαγωνισμό και ο gelarios - Γιώργος Γελαράκης, στον οποίο επίσης ευχόμαστε αυτή τη φορά την πρωτιά! Διαγωνιζόμενοι που είναι μέλη της μουσικής μας κοινότητας (έστω και λιγότερο ενεργά) είναι και ο gsmoke (Γιώργος Καπνίσης), οι deigmadorean (Δείγμα Δωρεάν) απ' τη Θεσσαλονίκη, οι fatamorganaband (Φata Morgana Band) απ' την Καβάλα και μέλη της μπάντας Κρυφές Αλήθειες από την Κω. Φυσικά, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και καλή διασκέδαση σε όσα μέλη του Μουσικού μας Παραδείσου είναι από την Κοζάνη και θα παρακολουθήσουν ζωντανά τον τελικό της 8ης Δεκεμβρίου.

Όποιοι φίλοι νέοι δημιουργοί και μπάντες ενδιαφέρονται, υπάρχει ακόμη χρόνος να στείλουν τη συμμετοχή τους. Να και το σχετικό δελτίο τύπου:

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στη μουσική γιορτή της πόλης μας που γίνεται για έβδομη συνεχή χρονιά! Η διοργάνωση ξεκίνησε από μια παρέα φίλων της μουσικής που συνεχώς μεγαλώνει και αγκαλιάζει τους νέους καλλιτέχνες με τις πρωτότυπες δημιουργίες τους.

Για την επίσημη συμμετοχή σας ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://musicfest.gr.

Λίγες ακόμα μέρες για συμμετοχές!

Την κριτική επιτροπή για φέτος αποτελούν οι: Μελίνα Τανάγρη (Τραγουδοποιός), Ευσταθία (Τραγουδοποιός), Αντώνης Μιτζέλος (Συνθέτης - Ενορχηστρωτής) και Γιώργος Τζούκας (Μουσικός).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Τρίτη 20/11/2012.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, στην Αίθουσα Τέχνης - Πάρκο Αγίου Δημητρίου.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε η οργανωτική επιτροπή να έχει την ευκαιρία να μιλήσει προσωπικά και άμεσα μαζί σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παύλος Σαπαλίδης, κινητό επικοινωνίας: 6944588967

Περισσότερα: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3582#ixzz2CVcMsmp9

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 21:35