Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 16:07

Γιορτινές λίστες | του Μιχάλη Ραμπίδη

voyli2Στις φετινές γιορτές μαζί με τις λίστες για ψώνια (άκρως συμμαζεμένα), τις λίστες για δώρα (εντελώς συμβολικά) και τις άλλες λίστες για ευχές (περιορισμένες κι αυτές), κυριάρχησε η πανάκριβη για τα δημόσια έσοδα λίστα Λα Γκάρντ. Ήταν για εκατομμύρια φτωχούς Έλληνες η μοναδική ''χορταστική-γιορταστική'' λίστα χαράς ....

Ο εμπαιγμός του Ελληνικού λαού και η καταγγελία της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ Ν. Βαλαβάνη στον ΣΚΑΙ για 600 νέα ονόματα στη ανακτηθείσα από τους Γάλλους λίστα Λα Γκαρντ, εφ' όσον αποδειχθεί αληθής, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Όμως ποιο συμφέρον θα είχαν οι Γάλλοι και οι τράπεζές τους με όποια λίστα θα μας παρέδιδαν για δεύτερη φορά μετά από δυο χρόνια, να ρισκάρουν την επιστροφή των χρημάτων που μας δάνεισαν;
Την πρώτη λίστα που παρέλαβε σε CD ο τ ΥΠ.ΟΙΚ κ Γ. Παπακωνσταντίνου αφού την επεξεργάσθηκε, αντέγραψε σε στικάκι 10 ή 20 ονόματα και τα παρέδωσε για τα περαιτέρω στον Ειδ. Γ.Γ. ΣΔΟΕ κ Καπελέρη. Δεν ενημέρωσε τον τ πρωθυπουργό (ΓΑΠ) ούτε συζήτησε μαζί του, ούτε πήρε εντολές για ένα τόσο θέμα. Και τελικά δεν θυμάται ο κ Παπακωνσταντίνου που έβαλε τη λίστα, παράπεσε ..... Μυθεύματα περί διαγραφής συγγενικών του ονομάτων, ως μοναδική διαφοροποίηση της λίστας, δεν πείθουν κανέναν και ας προβάλλονται με σθεναρότητα από τα παπαγαλάκια των γνωστών νταβατζήδων. Είναι αντάλλαγμα ίσως της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 2012 του Υπ. Υποδομών & Ανάπτυξης κ Χατζηδάκη, για άντληση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ των μεγαλοεργολάβων, χωρίς φορολογική ενημερότητα. Μπράβο σας, ξανα χτυπάτε τη φοροδιαφυγή .....
Το στικάκι με τα ονόματα της λίστας Λα Γκάρντ που παρέλαβε ο μετέπειτα ΥΠ.ΟΙΚ. κ Βενιζέλος δεν το άνοιξε, από θεία φώτιση γνώριζε για τα Εβραϊκά ονόματα που περιείχε, το παρέδωσε στον κ Διώτη (ΣΔΟΕ) χωρίς εντολή για έρευνα (κάτι σαν δωράκι), ο οποίος επίσης το επέστρεψε γιατί ήταν παράνομο προϊόν υποκλοπής. Επίσης έκρινε το περιεχόμενο της λίστας και ο κ Βενιζέλος και δεν έκανε καμιά αναφορά στον ΓΑΠ. Μ' αυτή τη λίστα όμως Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία κ.α. εισέπραξαν τεράστια έσοδα από φόρους.
Απαίτηση όλων των μη εμπλεκόμενων Ελλήνων δεν είναι μόνον η είσπραξη διαφυγόντων φόρων, αλλά η αποκάλυψη και τιμωρία και πολιτικών, εφ' όσον φυγομάχησαν στα δύσκολα ή έκλεψαν το κράτος. Όχι φυσικά από εξεταστικές και προανακριτικές από το σινάφι τους, αλλά επιτέλους από τους φυσικούς δικαστές.
Η Διεθνής Επιτροπή Διαφάνειας στην τελευταία της έκθεση μας κατατάσσει μεταξύ των πρώτων στη διαφθορά και την φοροδιαφυγή, μάλιστα από την 80η θέση πέρσι φέτος πήγαμε στην 94η πίσω και από την Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Παρ' όλα αυτά για το 2012 και πέρα από τις προβλέψεις τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν, τα ελλείμματα μειώθηκαν, χωρίς να συμβάλουν οι έχοντες τον πλούτο, αλλά σχεδόν εξ' ολοκλήρου οι μεσαίοι & μικροί.
Ανεπαρκή χαρακτηρίζει η ΤΡΟΙΚΑ τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή και της απάτης στο ΦΠΑ. Διαπιστώνει θεσμικές και οργανωτικές και προβλέπει ότι κανένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης δεν θα επιτευχθεί. Επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες της η τρικομματική κυβέρνηση, καταθέτει ένα εντελώς εισπρακτικό και άδικο φορολογικό νομοσχέδιο, αφήνοντας και πάλι ανέγγιχτο τον πλούτο.
Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται οι ΤΡΟΙΚΕΣ εξωτερικού & εσωτερικού δεν επιθυμούν καθαρές λύσεις. Τόσο οι καταγγελίες Ρουμελιώτη όσο και το περιεχόμενο της λίστας Λα Γκάρντ φαίνεται ακατόρθωτο να διερευνηθούν από τους θεσμούς της δημοκρατία μας. Όταν μάλιστα αποτελούν με βεβαιότητα, αιτία διαφοροποίησης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κίνδυνο κατάρρευσης της ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Ελληνικής κυβέρνησης.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 16:12