Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 14:00

Απάντηση Κατσίνα στον Ο. Μαυρίδη: ''Πες-πες στο τέλος κάτι μένει''

katsinasΟ πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Χ. Κατσίνας με ανάρτηση στο προφίλ του στο fb απαντά στην δημόσια επιστολή του Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας Ο. Μαυρίδη για τα οσα συμβαίνουν με αφορμή το Ιατρείο Χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο. Δεν είχα σκοπό να μπω σε μια διαδικασία χαρτοπόλεμου για τα όσα συμβαίνουν στο πρώην Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και νυν Γ.Ν. Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο, αλλά η επιστολή του κ. Μαυρίδη Ονούφριου .

με τίτλο « Η αλήθεια για την ειδική Μονάδα χημειοθεραπείας» με προκαλεί να απαντήσω σε ερωτήματα που απευθύνει σε μένα προσωπικά ο κ. Μαυρίδης και χρήζουν απάντησης. Και θα ξεκινήσω ακολουθώντας την σειρά που βάζει ο κ. Μαυρίδης.

Όντως έγινε η σύσκεψη που επικαλείται ο κ. Μαυρίδης και μάλιστα ήταν μία σύσκεψη που πρότεινα εγώ να γίνει στην Διοικήτρια με όλους τους αναφερόμενους φορείς για να μπορέσουμε να πάρουμε μία απόφαση που θα δεσμεύει και θα δείχνει στους Ογκολόγους ότι είμαστε αρωγοί στο έργο τους , αλλά θα δημιουργεί και τις συνθήκες για οριστική λύση του ζητήματος. Ο κ. Μαυρίδης μάλλον πληροφορήθηκε όσα διημείφθησαν, καθόσον ήρθε προς το τέλος της σύσκεψης.

Όντως αποφασίσθηκε αυτό που αναφέρει ο κ. Μαυρίδης , ότι η Μονάδα Χημειοθεραπείας θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργούσε και να ετοιμασθούν όλα τα έγγραφα για την αναβάθμιση της Μονάδας.

Από την λήψη της απόφασης και μετά , η οποία έγινε σε έντονο κλίμα, όλοι οι φορείς αποχωρήσαμε και έμεινα η Διοικήτρια, ο κ. Ανθόπουλος και ο Κ.Μαυρίδης. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι υπήρξαν τηλεφωνήματα με τις προϊστάμενες αρχές, χωρίς όμως να γνωρίζω, τι συζητήθηκε.
Επιπλέον θέλω να αναφέρω ότι όσες φορές χρειάσθηκε να πω την άποψή μου για το θέμα είτε σε συγκεντρώσεις είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές πάντα ανέφερα ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η υποβάθμιση του πρώην Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και ότι μέσα σε αυτή την υποβάθμιση περιλαμβάνονται και όλα τα επιμέρους. Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι στα 10 περίπου χρόνια της παρουσίας μου στην Πτολεμαϊδα, ακούω μονίμως από κάποιους γιατρούς μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και ο κ. Μαυρίδης ότι είναι οι κολώνες του Νοσοκομείου και ότι θα προτάξουν τα κορμιά τους σε όποιον προσπαθήσει να μειώσει το ρόλο του Νοσοκομείου . Μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε τίποτε για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου από όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους , πολύ περισσότερο από τον διορισμένο Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Μαυρίδη. Μάλιστα στην επιστολή του ονομάζει σε « εξορθολογισμό και περιορισμό των δαπανών για την υγεία » τον εξευτελισμό που υφίσταται το σύστημα υγείας καθώς και την υποβάθμισή του, μέσα στην οποία εντάσσεται και αυτή του Μποδοσάκειου και την οποία νοιώθουν στο πετσί τους οι κάτοικοι αυτής της πόλης. ΄Η μήπως δεν γνωρίζει το ΦΕΚ με ημερομηνία 31/12/2012;

Και από ότι γνωρίζω όποιος διορισμένος διαφωνεί με αποφάσεις των προϊσταμένων του, παραιτείται κ. Μαυρίδη, πράγμα που εσείς δεν κάνατε.
Ξεπερνώ τον συλλογισμό ότι κάποιοι εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα , γιατί πάντα έτσι κατηγορούνται αυτοί που διεκδικούν τα δικαιώματά τους , ειδικότερα στην σημερινή εποχή της συγκυβέρνησης, στην οποία συμμετέχει και το κόμμα επιλογής του κ. Μαυρίδη, διορισμένοι από τους οποίους είναι η Διοικήτρια αλλά και ο ίδιος σε αντιδιαστολή με μένα που είμαι εκλεγμένος από το σύνολο των γιατρών της Δυτ. Μακεδονίας ή τουλάχιστον από αυτούς που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.. Άρα σαν Πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ έχω το δικαίωμα να παρευρίσκομαι όπου κρίνω, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν προβλήματα με τις δομές Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και των γιατρών που υπηρετούν σε αυτές. Όσο για την παροιμία που επικαλείται ο κ. Μαυρίδης μπορώ να του αναφέρω μία άλλη παροιμία που λέει « ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Δύο παρατηρήσεις μόνο: το γιατί δεν παρευρέθηκαν άλλοι γιατροί στην συγκέντρωση πέρα από μένα ας ρωτήσει τους άλλους γιατρούς. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν. Όμως ας μου απαντήσει γιατί όταν γίνονται απεργίες , πάντα απεργούμε ένας ή δύο γιατροί;

Και τέλος όσον αφορά την υστεροβουλία είτε για τον συνδικαλισμό , είτε για την πολιτική, είτε πολύ παραπάνω για την ιατρική που ασκώ όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στην Πτολεμαϊδα και στο Νοσοκομείο, δεν επιτρέπω σε κανένα να τα βάζει σε αμφισβήτηση ούτε καν σαν ρητορικό σχήμα. Καλό είναι όμως κάποιοι να κοιτάζονται και λίγο στην καθρέπτη.

Πτολεμαϊδα 8/2/2013

Χ. Κατσίνας
Νεφρολόγος
Πρόεδρος ΕΙΝΔΥΜ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 17:23