Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 18:21

Το χρήμα στον λαιμό σας

akrita11Της Έλενας Ακρίτα

Το χρήμα στον λαιμό σας! Οχι που θα κάτσουμε εμείς να περιμένουμε τις γερμανικές εκλογές: να δούμε το ΕΚΕΙ και να ζούμε το ΕΔΩ. Δεν πάτε καλά, να το κοιτάξετε! Κι έχεις και την κυβέρνηση να σου λέει «να αντέξουμε μέχρι Ιούνιο κι από Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε»! Α, δεν σ' το 'πα; Θα απογειωθούμε εμείς τώρα! Θα φτάσουμε ψηλά: κι όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη σαν ζωγραφιά κι εσύ το πήρες σοβαρά κι εσύ το πήρες σοβαρά.

Το χρήμα στον λαιμό σας που θα κρατήσουμε την αναπνοή μας έως τον Ιούνιο για να ταξιδέψουμε μετά μπίζνες κλας. Και να τα ζεστά πετσετάκια στην πτήση και να τα ντρινκς τα κομπλιμένταρι. Παράθυρο να ζητήσεις Καιτούλα. Παράθυρο, να κοιτάμε από ψηλά που μοιάζει η γη σαν ζωγραφιά.

Αχ, μαγεία θα είναι η πτήση! Θα βλέπουμε την Ισπανία που έχει γίνει η χαρά του άστεγου. Μετά το στεγαστικό μπουμ, τους πήρανε οι τράπεζες τα σπίτια και τους πετάξανε στον δρόμο. Βέβαια, οι φλογεροί Σπανιόλοι δεν αστειεύονται. Οργανώσανε ένα γαμάτο (μετά συγχωρήσεως) δίκτυο καταλήψεων σε ακατοίκητα νεόδμητα στις πόλεις - φαντάσματα και μπουκάρουν μέσα οι άνθρωποι να έχουν ένα κεραμίδι στο κεφάλι τους. Οχι που θα αφήσεις το μωρό στον δρόμο, μη και σου παρεξηγηθεί η τρόικα!

Θα βλέπουμε τους Ιταλούς που βγάζουν αφρούς από την πολλή λιτότητα και δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Θα δούμε την Πορτογαλία - για την οποία λέγανε τα καλυτερότερα: τι κυρία, τι τρόποι, τι ανατροφή. Και τώρα έγινε η χώρα μια χύτρα ατμού που βράζει και χύνεται.

Θα δούμε την Ιρλανδία όπου - ναι μεν ανάπτυξη, αλλά - έχουν κάνει το σκατό τους παξιμάδι (ή και τάρτα όπως προκύπτει στο μενού πολυεθνικής μετά τα κεφτεδάκια αλόγου). Θα δούμε και τη Βουλγαρία όπου έγινε το ασύλληπτο: ακρίβυνε το ρεύμα - κατέρρευσε η χώρα.

Το χρήμα στον λαιμό σας που θα περιμένουμε τη Μέρκελ για να μετριόμαστε ποιος ζει και ποιος πέθανε. (Ποιος πέθανε το ξέρουμε - ποιος ζει δεν παίρνουμε και όρκο. Το έχεις δει το «Hunger Games», Καιτούλα; Ενα μόνο σου λέω - μη φας χαβιάρι και κόψεις την όρεξή σου).

Το χρήμα στον λαιμό σας που θα πρέπει να προσκομίζει αυτός ο λαός - για τον συγκεκριμένο λαό μιλάμε πάντα - αποδείξεις στο 25% των ανύπαρκτων εισοδημάτων του.
Καλά, δεν υπάρχει αυτό! Δεν έχει ο άλλος να πληρώσει χαράτσια κι εφορίες και θα κάνει ΤΙ; Θα κόψει αποδείξεις για ΤΙ; Ψώνια; Ψυχαγωγία; Μπουζούκια; Ντόλτσε βίτα; Σε πλάνεψε η ντόλτσε βίτα, αυτή που λεν' γλυκιά ζωή; Θα κάνει ΤΙ; Θα πλημμυρίζει το καζανάκι να έρθει υδραυλικός - που έτσι κι αλλιώς, καλύτερα να κόψει φλέβα παρά απόδειξη; Θα κάνει ΤΙ; Θα πηδάει από τον τρίτο να πάρει απόδειξη απ' το νοσοκομείο; Θα κάνει ΤΙ, το στανιό μου μέσα;

Το χρήμα στον λαιμό σας που δεν καταλαβαίνετε πως ο Ελληνας πλέον γυρίζει τη μισή Ελλάδα για να βρει το γαλακτοκομικό από 1,29, στα 0,89! Και θα σου μαζέψει κι απόδειξη στο 25%; Ασε μας ρε τεχνοκράτη από το παράλληλο σύμπαν!

Μέχρι τον Σεπτέμβριο που απογειωνόμαστε - στο μεταξύ είχαμε κι αφίξεις στο Αεροδρόμιο της Χαράς: η τρόικα μάς έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή.

Οπως προϋπαντήσανε και τον ΓΑΠ στο συνέδριο. Ναι, μην το ψάχνετε! Μην κάνετε φύλλο και φτερό επιστημονικά συγγράμματα κι εξειδικευμένες εκδόσεις: αυτοί που τον αποθέωσαν υπάρχουν, παιδιά! Ζουν ανάμεσά μας: Ανθρωποι - ή οι προσομοιώσεις τους. Και φώναζαν «να τος, να τος ο πρωθυπουργός!».

Περίμενα να συμπληρώσουν τη φράση: Να τος, να τος ο πρωθυπουργός - που μας έκανε ένα με το ίσιωμα. Να τος, να τος ο πρωθυπουργός - που θα κάνει την αυτοκριτική του. Να τος, να τος ο πρωθυπουργός - ευκαιρία να του τα χώσουμε.

Κι όμως: εκεί τελείωνε η φράση. Να τος να τος ο πρωθυπουργός. Τελεία. Και. Παύλα.

Αν θύμωσα; Οχι καλέ, τι να θυμώσω, στην Ελλάδα ζω. Απλά ήθελα, έτσι πολύ ήρεμα κι αγαπησιάρικα, να πιάσω λίγο αυτούς που τον αποθέωναν και να τους ρωτήσω: Σε ποιο νεραϊδοβασίλειο ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια; Οταν έδωσε ο Σημίτης το μονόπετρο κι έστεψε τον άλλον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, πού ζούσαν όλοι αυτοί; Στην Τρίτη Εποχή της

Μέσης Γης; Και τι είναι τελικά, Ελληνες ή Χόμπιτ;

Δεν το συζητώ, υπάρχουν στάνταρ τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Μόνο που δεν είναι από τον πλανήτη Αρη. Απ' το ΠΑΣΟΚ είναι!
Εκτος αν την περίοδο 2009-2011 τους είχαν απαγάγει εξωγήινοι. Και πάλι, ρε παιδιά, πείτε μας. Μοιραστείτε μαζί μας τις γνώσεις σας από αυτούς τους μακρινούς πολιτισμούς.

Μιλήστε μας για τον Κάπτεν Κερκ από το «Σταρ Τρεκ» που μας κυβερνούσε.
Welcome to the starship «Enterprise»! Where no man has gone before!

Κάποιοι χειροκροτάνε τον Καραμανλή σε ΔΕΘ. Κάποιοι χειροκροτάνε Παπανδρέου σε ΣΕΦ. Κι αυτοί οι κάποιοι ρίχνουν ψήφο που μετράει όσο η δική σου. Δεν υπάρχει μια επιτροπή να λέει αυτουνού η ψήφος πιάνεται μισή, τον άλλον το κόβω για πιο σοβαρό άτομο τη μετράω διπλή! Οχι, αγάπη μου, γύρω μας γίνεται το σύσκατο κι αυτοί εδώ βρήκαν να εφαρμόσουν το μέγα αγαθό της ισότητας!

Κι έτσι την πληρώνουμε όλοι: μονίμως την πληρώνουμε, σπανίως πληρωνόμαστε. Και το χρήμα στέκεται πάντα στον λαιμό των άλλων. Ποτέ στον δικό μας λαιμό!

tanea.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαρτίου 2013 18:29