Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 15:58

Η "Κρίση" σε Α.... και... Β | του Δημήτρη Βουχάρα

voyxarasΑ) Δεν υπάρχει "Κρίση"!
Υπάρχει σχέδιο πλιάτσικου των οικονομιών κάποιων χωρών της Ευρωζώνης.... και πιθανής διάλυσής της μετά από αυτό (....δεν τους ενδιαφέρει άλλωστε).
Αυτό που ονομάζεται "Κρίση" στην προκειμένη, και κακώς το υιοθετούμε, είναι ένα καλά μελετημένο πρόγραμμα επιβολής Νέων Οικονομικών Συσχετισμών, ειδικά σ' ότι αφορά το Κόστος Εργασίας...

, καθώς και πρόγραμμα νέων μορφών (ολοκληρωτικών) πολιτικής διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Κοινωνιών, που θα καθιστά εφαρμόσιμους τους νέους οικονομικούς συσχετισμούς , που προανέφερα....
Αν κτυπηθεί η Ευρώπη, που αποτελεί, εκτός όλων των άλλων οικονομικών παραμέτρων... και παγκόσμιο προπύργιο Αντίστασης , λόγω πολιτικοκοινωνικής και κινηματικής κουλτούρας...., κτυπιέται όλος ο κόσμος....
Έτσι εξηγείται και η εμμονή στις "καταστροφικές πολιτικές" που συνεχίζονται, ενόσω είναι πια αυταπόδεικτα και ομολογούμενα από τους ίδιους σαν "αποτυχημένες"!
Μας έχουν "μπερδέψει στους Αριθμούς" και χάνουμε από τα μάτια μας την αρχική Πρόθεση-Σχέδιο!
Δεν υπάρχει "Κρίση"!
Αν θα υπήρχε, θα χάναν και οι Πολυεθνικές και οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές!
(...μη μπερδεύεστε, θυμηθείτε ότι: πως γίνεται να εκπονηθεί μια Τεχνητή Κρίση αν δεν χρεοκοπήσει κάποια χοντρή Τράπεζα... π.χ. στις USA ....; )
Όλα είναι θέμα σωστής Πρωταρχικής Ερμηνείας...... ή και Συγκάλυψης για όσους συμμετέχουν στο Σχέδιο !
Η Αποδοχή και μόνον του όρου "Κρίση" από τον πληθυσμό συνιστά αιτία Παραίτησης (Resignation) , μια που γενικεύει το πρόβλημα , και στο μυαλό του κόσμου μετατρέπεται στην παθητική φράση/στάση : "θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί" (δλδ. μαζί και οι τράπεζες π.χ.)
Ο όρος "Κρίση" αποτελούσε από την αρχή ένα επικοινωνιακό καμουφλάζ για τον πραγματικό σκοπό της ΛΗΣΤΕΙΑΣ και της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
Επικοινωνήστε με τον κόσμο , βγάλτε τους απ' το μυαλό τον όρο "Κρίση".
".....παλλαϊκό μέτωπο συσπείρωσης" και άμεση ανατροπή!
Β)
Δεν ισχυρίζομαι ότι, στις καπιταλιστικές οικονομίες δεν υπάρχουν κρίσεις ... .
Ίσα-ίσα πιστεύω κάτι πολύ Μπρεχτικό , ότι δηλαδή το καπιταλιστικό μοντέλο "ανάπτυξης" (λέγε, παραγωγής και διαχείρισης ), ήδη σε ανθούσες περιόδους της καπιταλιστικής οικονομίας , παράγει τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για την επόμενή του κρίση.
Όμως, οι κρίσεις έχουν και μιά διαχείριση.... Και το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι : μας μοιάζει αυτό που συνέβη/συμβαίνει (με τη σειρά) στην Ισλανδία , Ελλάδα , Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος ... να είναι διαχείριση "Κρίσης" ... ,τη στιγμή που η κατάσταση δεν ήταν/είναι καν αποτέλεσμα ενός "Ντόμινο", όπως το χρησιμοποίησαν από την αρχή σαν σκιάχτρο?
Δεν μας δημιουργείται η απορία , γιατί η Ευρώπη δεν διαχειρίζεται την "Κρίση" της στο σύνολο της ΕΕ , π.χ. με μια εξ' αρχής , σαν βάση , δημοσιονομική μετάλλαξη της ΕΕ , παρά διογκώνει τις ήδη εν γνώση της διογκωμένες οικονομίες πριν τις επιτεθεί ....; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κύπρος , που πρόσφατα "ενσωματώθηκε" στην ΕΕ .... Δεν γνώριζαν για τη Φούσκα των Ofshor.... ?
Καλά είναι λοιπόν να μιλάμε γενικά για την "ανατροπή του Καπιταλισμού", που αυτό πρέπει να γίνει , μόνο που εδώ υπάρχει το ειδικό, του Τώρα, που αν το χάσουμε από τα μάτια μας , θα χάσουμε τον βιότοπό μας .....
Γιατί ακόμα και Κεϋνσιανοί οικονομολόγοι, όπως πχ. ο Krugman , συμβουλεύουν άμεση έξοδο της Κύπρου απο το EURO .... ?
Πιθανώς, γιατί αυτό θέλουν να πετύχουν μετά το πλιάτσικο, είναι η διάλυση της ΕΕ .., και δεν θα λυπηθώ καθόλου γι' αυτήν την κακιά μητριά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 15:52