Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 16:42

Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα | Tης Μαρίνας Σκούμπου

Υποθέτω πως παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία, τόσο οι πλέον σκληροπυρηνικοί των υμνητών του ρεύματος του «ελληναραδισμού» -που διακρίνεται για την απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης της σύγχρονης συλλογικής ανυπαρξίας του με την εύπεπτη επίκληση ενός λυτρωτικά δικαιωτικού ιστορικού παρελθόντος- όσο και οι εκ πεποιθήσεως «παλαιοημερολογίτες» που έχουν μείνει στην εποχή της άλωσης της Βασιλεύουσας και της καταστροφής της Σμύρνης, αγνοώντας συνειδητά πως αυτός ο αλήτης ο χρόνος κυλά προς την κατεύθυνση της ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ των λαών, δύνανται να συνειδητοποιήσουν το εξής:

ο αγώνας για την εδραίωση ή την ανάκτηση θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου είναι κοινός και δεν επιδέχεται ανούσιων διαχωρισμών σε στρατόπεδα εθνικοτήτων.

Οι Τούρκοι διαδηλωτές εξεγέρθηκαν κατά της επικείμενης θέσπισης -δια της απαγόρευσης των δημόσιων εκδηλώσεων τρυφερότητας των νέων ζευγαριών, του αλκοόλ, της υποχρεωτικής επαναφοράς της μαντίλας και άλλων μέτρων που, ίσως, αγνοώ- μιας αυταρχικής ψευτoηθικής που υπάρχει για να συντηρεί επικοινωνιακά την πολιτική αναγκαιότητα της αιχμαλωσίας του λαού σε άνομα συμφέροντα και να δίνει άλλοθι στη διαφθορά των κρατούντων, αποδεικνύοντας πως το έλλειμμα δημοκρατίας στη γειτονική χώρα εντοπίζεται σε πολιτικό-θεσμικό επίπεδο και σίγουρα όχι στο επίπεδο του πνεύματος του λαού.

Επιτέλους.

Ας σταματήσουν αυτοί οι -επιτασσόμενοι από διχαστικές σκοπιμότητες που εμφιλοχωρούν κατά τη σχολική διδασκαλία της Ιστορίας- αφορισμοί του φύσει κακού και φασίστα Τούρκου που αποκαλύπτει τα πολεμοχαρή του ένστικτα στην πρώτη ευκαιρία και ας δώσουν τη θέση τους στην αλληλεγγύη… Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας! Αλληλεγγύη σε κάθε δοκιμαζόμενο λαό που μάχεται για τα δικαιώματά του, για μια πιο ανθρωποκεντρική ανατολή του ηλίου!

http://www.protagon.gr

*Η Μαρίνα Σκούμπου είναι φοιτήτρια Νομικής Αθηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 16:45