Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 13:37

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΑΞΗ | του Γιάννη Γκουντιό

(Με αφορμή και όχι με αίτιο το κλείσιμο της ΕΡΤ)

Παντού σε όλο τον κόσμο όπου επιχειρήθηκε βίαιη κατάλυση του πολιτεύματος, αυτό ξεκίνησε καταλαμβάνοντας οι πραξικοπηματίες τα κρατικά ΜΜΕ.

Στην Ελλάδα των Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, η κατάλυση της «άρρωστης» δημοκρατίας μας (αλλά δημοκρατίας) ξεκίνησε από τότε που αποφάσισαν να γίνουν (αυτοί οι εκλεγμένοι) πειθήνια όργανα των υπαλλήλων των επίδοξων βοριοευρωπαίων κατακτητών μας με αντάλλαγμα την εξουσία. Πάντως καμιά μαριονέτα δεν παραδέχτηκε ότι κάποιος άλλος την κινεί.
Το καταρρέον πολιτικό σύστημα ρουφάει το αίμα του κάθε - μα κάθε - έλληνα και το δίνουν να το πιούν οι τραπεζίτες – καναλάρχες– εργολάβοι μεγαλοπαράγοντες τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στις διάφορες λίστες που υποτίθεται ερευνά το ΣΔΟΕ. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Όλος ο ευρωπαϊκός νότος γίνεται βορά των χρεοκοπημένων γερμανικών τραπεζών οι οποίες λειτουργούν με μετοχικό κεφάλαιο από 50 έως 100 δισ. δολάρια, την ώρα που οι ισολογισμοί τους ξεπερνούν συνήθως τα 2,5 τρισ. Δολ (μόχλευση 50 έως 25 φορές που είναι εξωπραγματικά νούμερα).
Όσο γίνεται όλο και πιο σαφές ότι τα νούμερα του μνημονίου δεν βγαίνουν, τόσο και η πίεση στα δημοκρατικά δικαιώματα θα αυξάνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Μετά και τη χθεσινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου ένας και μόνο υπουργός μπορεί να αποφασίζει για την τύχη κάθε οργανισμού που εποπτεύει και να καταστρέφει ανθρώπους για να βγουν τα νούμερα.
Ο Σαμαράς είναι σαφές ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του. Όσο και να αντιδρούν οι Βενιζέλος και Κουβέλης δεν μπορούν να διαγράψουν την τεράστια και ίδια ευθύνη που έχουν συγκυβερνώντας και συναποφασίζοντας όλα τα μέτρα έως και σήμερα.
Η υποκρισία είναι κύριο, ίσως το κυριότερο, γνώρισμα του απερχόμενου πολιτικού συστήματος. Πολιτικοί, συνδικαλιστές, μεγαλοδημοσιογράφοι και διαπλεκόμενοι μεγαλοπαράγοντες κάθε είδους πρέπει να φύγουν.
Και ένας τρόπος υπάρχει. Οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν αρκεί να απαιτήσουν εκλογές. Πρέπει να ψηφίσουν και σωστά. Ο καθένας να ψάξει μόνος του. Να μην περιμένει μασημένη τροφή. Να ξεχάσει τις πιθανές «δεσμεύσεις» με τις οποίες οι παλαιοκομματικοί παράγοντες τον έδεσαν. Να ερευνήσει για το καινούριο και το αληθινό. Να αισθανθεί ελεύθερος και να πράξει ελεύθερα.

*Ο Γκουντιός Β. Γιάννης είναι  Ηλεκ. & Μηχ. Μηχανικός ΤΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 14:52