Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 22:06

Eδώ Πολυτεχνείο. Εδώ Πολυτεχνείο. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε… | Του Τάσου Φούντογλου

Eδώ Πολυτέχνειο. Εδώ Πολυτεχνείο. Σας ομιλεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων υπαλλήλων της ΕΡΤ….

Συγχαρητήρια Αντώνη μου. Τα κατάφερες πάλι. Πέταξες την μπάλα στην εξέδρα του λαϊκισμού και τώρα ποιος ακούει τους συνδικαλιστές με τις χοντρές κοιλιές και τα χρυσά κουτάλια σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση να κατακεραυνώνουν τις τρόικες, τα μνημόνια και τις χούντες.

Σε αυτά ήταν πάντα τους καλοί. Με την εργασία είχαν ένα θεματάκι αλλά δεν βαριέσαι… Τους έβγαλες πάλι στο προσκήνιο και τους φόρεσες με τα χεράκια σου τα δημοκρατικά τους φωτοστέφανα.

Από αύριο όλοι ΕΡΤ, λοιπόν, και καλά μας ξεμπερδέματα.

Και επειδή αντέχουμε, ακόμα, να μιλάμε σοβαρά σε αυτή τη χώρα πάμε πάλι από την αρχή μήπως και εμπεδώσουμε το χάλι μας.

Eρασιτεχνισμοί. Mια κυβέρνηση πανικόβλητη που δεν έχει σχέδιο, όραμα και πρόταση για το μέλλον. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να εξηγήσει στην κοινωνία, είτε επειδή διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα για το μερίδιο της δικής της ευθύνης είτε επειδή τα στελέχη της έχουν εθιστεί στις πρακτικές του Μαυρογιαλούρου και αδυνατούν να αρθρώσουν έναν σύγχρονο και εποικοδομητικό δημόσιο λόγο με αναφορές στο μέλλον, πως το παραγωγικό μοντέλο που φτιάξαμε τις τελευταίες δεκαετίες απέτυχε παταγωδώς και πως δεν μπορεί άλλο η οικονομία μας να παράγει δημοσιογράφους, γιατρούς, δικηγόρους, καθηγητές, οικονομολόγους και διοικητές ανύπαρκτων επιχειρήσεων με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και με απαιτήσεις πρόσληψης στο Δημόσιο…

Μια κυβέρνηση που δεν έχει σοβαρή αναπτυξιακή πρόταση ώστε να αναδιαρθρώσει τους παραγωγικούς συντελεστές της εθνικής οικονομίας, να δημιουργήσει μια νέα γενιά επιχειρηματιών με εξαγωγικό προσανατολισμό, απελευθερωμένη από τις κρατικοδίαιτες δουλείες του παρελθόντος, και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απορρόφηση της ανεργίας που θα προκύψει, εκ των πραγμάτων, απο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Μια κυβέρνηση ανίκανων, μετρίων και ερασιτεχνών που πελαγοδρομεί ανάμεσα στον λαϊκισμό των φωνασκούντων και τις ντιρεκτίβες των ξένων δανειστών και άγεται και φέρεται από Ρώσους, Κινέζους και λοιπούς αναπτυξιακούς σωτήρες.

Από τη μια οι οριζόντιες περικοπές και οι τυφλές καταργήσεις οργανισμών των κυβερνώντων, και από την άλλη ένα στείρο και εξοργιστικό «όχι σε όλες τις μεταρρυθμίσεις» και «ναι σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς» από μια ανεύθυνη και ανίκανη αντιπολίτευση.

Η εξατομίκευση της ευθύνης, ο εντοπισμός των ρουσφετιών, ο δημόσιος κολασμός των φοροφυγάδων και των οφειλετών, η απομάκρυνση των γελοίων κομματανθρώπων από τις θέσεις ευθύνης της διοικητικής μηχανής, η σοβαρή αξιολόγηση των πάντων και -πάνω από όλα- ο σχεδιασμός και η μεθοδική υλοποίηση αποτελούν, ακόμα, μείζονα διακυβεύματα τα οποία αδυνατούν να εκφραστούν στο πολιτικό πεδίο.

Το λουκέτο στην ΕΡΤ  έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό. Την αδυναμία των κυβερνώντων να αλλάξουν άρδην τη δημόσια ατζέντα και να βάλουν στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης ζητήματα όπως τα παραπάνω.

Αν θες να δώσεις, κύριε πρωθυπουργέ, τον τόνο του εκσυγχρονισμού πετάς από την ΕΡΤ όλα τα ρουσφέτια που προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια με ονόματα και διευθύνσεις αυτών που τους προσέλαβαν.

Αν θες να το παίξεις μεταρρυθμιστής} καλείς όλες τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΡΤ και τους εποπτεύοντες υπουργούς να λογοδοτήσουν για τα έργα και τις ημέρες τους και να επιστρέψουν το δημόσιο χρήμα που καταχράστηκαν.

Αν θες να πείσεις τους εταίρους και τους δανειστές σου για τις ειλικρινείς προθέσεις σου βγαίνεις και δημοσιοποιείς πόσα φράγκα έφαγαν οι κάθε είδους περαστικοί (δημοσιογράφοι, παραγωγοί κλπ) από την ΕΡΤ και προχωράς με συνοπτικές διαδικασίες στην κατάσχεση της περιουσίας τους. Αν χρειαστεί και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου!

Αν θες να αφήσεις το δημιουργικό σου αποτύπωμα πάνω στην ιστορία και να δώσεις το παράδειγμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ξεμπροστιάζεις την δημοσιοϋπαλληλική αργομισθία της ΕΡΤ και του κάθε δημόσιου φορέα, δίνοντας σε αυτούς που θα απολύσεις δημόσια γη και κεφάλαια για να στήσουν αγροτικές, κτηνοτροφικές και τουριστικές επιχειρήσεις. Και αν αρχίσουν τις κόνξες και τα ηξεις αφήξεις τους παραδίδεις βορά στην κοινωνία.

Σίγουρα, πάντως, δε βάζεις λουκέτο στην ΕΡΤ και σίγουρα δεν κρύβεσαι στα λαγούμια σου περιμένοντας να περάσει η μπόρα.

Από αύριο θα κατακλυστούμε πάλι από τους τζάμπα μάγκες της διαρκούς επανάστασης, τους δεκάρικους της πλάκας, τις αντιμνημονιακές κορώνες, τις υποσχέσεις για άνοιγμα της ΕΡΤ και για διορισμό στα γραφεία της άλλων χιλίων αναξιοπαθούντων Ελλήνων συμπολιτών μας, μήπως και δει χαρά στα σκέλια της η καρικατούρα του Κέυνς που φτιάξαμε μέσα στα κεφάλια μας, και τα γνωστά χαριτωμένα της άλλης Ελλάδας που δεν έχει καμία απολύτως πρόταση για την αναμόρφωση της χώρας.

Αν θέλεις να λέγεσαι ηγέτης κύριε πρωθυπουργέ βγες και μίλα ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό. Πέρα από τα χρονοδιαγράμματα και τις επιταγές της Τρόικας.

Το τι λένε αυτοί το ξέρουμε. Το τι λες εσύ και οι επιτελείς σου θέλουμε να μάθουμε…

Aixmi.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 22:10