Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 14:22

Βραδιές τ’ Αυγούστου | του Β.Π. Καραγιάννη

Η φωτ. είναι του Αλ. Βατάλη Η φωτ. είναι του Αλ. Βατάλη

Βραδιές γλυκιές τ΄ Αυγούστου με μουσική από το 15ο Διεθνές σεμινάριο μουσικής Κοζάνης στο οποίο καλλιτεχνουργεί ο πιανίστας και συνθέτης..

Παναγιώτης Δημόπουλος. Από τις εκδηλώσεις του ευτυχώς απουσιάζουν τα παράσιτα της όποιας εξουσίας (αυτά εξαντλούν τον πολιτισμό τους στα γελαδο-γιδοκουρέματα, τα πατατοπανηγύρια, τα σαλιγκαρομανταροφεστιβάλ, στα πανηγύρια για της Παναγιάς τα μάτια, ένθα ακαλλιέργητα εντελώς πρόσωπα και σώματα τσιφτετελο-ευτελίζονται και κλαρινοποδοκρατούνται).
Μέχρι στιγμής είχαμε ρεσιτάλ πιάνου (Π. Δημόπουλος), αφιέρωμα στο Σοπέν (πιάνο Δημήτρης Δημόπουλος, φωνή Ελένη Λιώνα (εξαιρετική  παρουσία γενικά),  ρεσιτάλ βιόλας του  John Harrington  (έπαιξε κι ένα έργο του Ε. ΜακΓκουλάιρ «Zolongo dance elegy" (2013).
Απόψε στο Λαογραφικό Μουσείο στις 20.30 έχει Olivier Messiaen «Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου».  Το  έργο αυτό το θυμούνται σαν μουσική  υπόκρουση στις αναγνώσεις (κι απογνώσεις) του Γ. Κοροπούλη όσοι άκουγαν το αλήστου θλίψης ΤΡΙΤΟ. (Η φωτ. είναι το Αλ. Βατάλη)

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013 14:28