Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 11:33

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ … ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ | του Μιχάλη Ραμπίδη

Κάθε δυο χρόνια μας φέρνουν στη βουλή νέο νομοσχέδιο που θα δώσει λύση στο ασφαλιστικό για τα επόμενα 30 χρόνια. Τώρα τα οριζόντια μέτρα αντικαταστάθηκαν από τα στοχευμένα μέτρα, σαν να αφορούν 200 ή 1000 ή 10.000 ασφαλισμένους και όχι κοντά στους 300.000 χιλ.

στα κατ’ επίφαση πλέον ‘’ευγενή ταμεία’’.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός γίνεται και πάλι η αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης.

Μας θέλουν όλους ρακένδυτους !

Επιμένει λένε η ΤΡΟΙΚΑ για το ασφαλιστικό. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η ΤΡΟΙΚΑ ζητά να καλυφθεί το έλλειμμα, η κυβέρνηση αποφασίζει από πού. Όλα ξεκινούν από το νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη με 360 € κύρια σύνταξη από το 2015. Αλλά να μην εφησυχάζουν όσοι παίρνουν μικρότερη σύνταξη από τα 1.200 € αυτές που θέλουν να μειώσουν έως 30%  γιατί από την <<κατσίκα του γείτονα>> πίνουμε όλοι γάλα ……….  

Δυστυχώς οι ‘’εκτελεστές’’ των εργατικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας είναι οι τρείς πρώην συνδικαλιστές Κουτρουμάνης-Βρούτσης-Σπυρόπουλος. Κανείς δεν μιλά για τα αποθεματικά των ταμείων μας και πως εξανεμίσθηκαν:

- Με άτοκες καταθέσεις των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας

– Με επενδύσεις στο χρηματιστήριο και απώλειες πολλών δις € το 1999-00.

– Με επενδύσεις στα δομημένα ομόλογα και απώλειες επίσης πολλών δις €.

– Με το PSI (κούρεμα) του ελληνικού χρέους πριν ένα μόλις έτος και απώλειες 12 δις €.

Η ισοπέδωση ανισομερών εισφορών με την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων δεν συνάδει ούτε με την απλή λογική, ούτε με την κείμενη νομοθεσία. Οι εισφορές και τα χρόνια ασφάλισης θα διέπουν μας λένε το ύψος των συντάξεων και μετά το 2015 με τα 360 € άρα γιατί όχι και σήμερα;

Τα δήθεν ‘’ευγενή’’ ταμεία με μ.ο. συντάξεων κάτω από 1.100 € με τάσεις συνεχούς μείωσης λόγω μικρότερων μισθών, μέχρι σήμερα με την <<ευλογημένη>> κατά Πάγκαλο πολιτική των μνημονίων είχαν περικοπές τουλάχιστον 50%.

Η σημερινή μνημονιακή νομοθεσία στην Ελλάδα προβλέπει το ανώτερο για κράτος μέλος της ΕΕ όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, τα 67 έτη με προϋπηρεσία τα 40 χρόνια.

Σκέφτονται δυο μήνες πριν την συνταξιοδότηση χιλιάδων εργαζόμενων την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τους ασφαλισμένους πριν το 1983 (με 35 χρόνια και 55 όριο ηλικίας) μέχρι τέλους του έτους. Όλοι φωνάζουν ότι είναι αντισυνταγματικό, αλλά για ποιο σύνταγμα μιλάμε; Αυτό που κατάντησαν κουρελόχαρτο οι κκ Παπούλιας, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος;

Η βασική αρχή του συντάγματος για την προστασία του εισοδήματος των συνταξιούχων, λέει ότι απαγορεύονται περικοπές γιατί δεν μπορούν να το αναπληρώσουν. Θέλουν να κάνουν όλους τους συνταξιούχους επαίτες να ζητιανεύουν από ποιους; Από τους Άνεργους ή από τους Άστεγους;

Καμία νύξη δεν έγινε για διπλές, τριπλές και τετραπλές (πλην επικουρικού) συντάξεις και προστιθέμενες να μπει ανώτερο πλαφόν. Ίσως γιατί αυτό αφορά κατά κύριο λόγο ή και αποκλειστικά τους πολιτικούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και το σύνολο σχεδόν εργαζόμενων και συνταξιούχων έχουν πεισθεί ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει το θέμα του ασφαλιστικού. Σπαταλούν χωρίς εξουσιοδότηση τα ασφάλιστρά μας, συνεχώς  μειώνουν εισφορές ή δεν τις εισπράττουν από τους μεγαλοοφειλέτες ‘’φίλους’’ εργοδότες και φυσικά δεν τολμούν και δεν θέλουν να καλύψουν τα ελλείμματα με δίκαια φορολόγηση και από τους έχοντες.

Όλα όμως μπορούν να τα αποφύγουν και να τα ρυθμίζουν κατά το δοκούν, εκτός από τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Είτε αφήσουν τις μειώσεις συντάξεων κάτω από το χαλί μέχρι τις Ευρωεκλογές είτε τολμήσουν να τις θέσουν σε εφαρμογή από τώρα, θα πάρουν την απάντησή που τους αξίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 11:39